søndag 23. oktober 2011

… og hva har vi her?

Jo, en hageentusiast i arbeid! Det må en entusiast til for å orke dette her. Kaldt og vått var det – men alle løkene kom i bakken. Terracottarørene er satt på plass og jeg koste meg. Mannen fløy rundt og tømte krukker, bar inn krukker, hentet kompostjord osv. Jeg gjorde det jeg liker aller beste – og det er å plante.
image image
Rørene skal plantes til med orange blomkarse, som skal slynge seg opp over steinen bak. Billig og effektiv plante! Tema er hvite, lilla og orange blomstrer – og de er komplimentære, tenker jeg (unntatt den røde pion, som jo ikke passer inn i det hele tatt – men det får bare stå sin prøve. Den skal ikke flyttes før jeg ser at dette går ikke an!

Videre har jeg i bedet:
- to pioner, Duchesse de Nemours (hvit dobbel) og Karl Rosenfield (rød enkel). Blomstrer juni.
- to Hosta, som jeg ikke vet navnet på. Lilla blomster. Blomstrer august.
- en klematis, Picardy – lilla blomster. Blomstrer juli – september
- 24 tulipaner, Double Beauty of Apeldoorn, orange. Blomstrer mai.
- 16 narcisser, Mount Hood, hvite. Blomstrer april.
- 14 Allium, Purple Sensation. Blomstrer juni/juli (sammen med rød pion, men pytt)
- 15 Krokus, Remembrance, lilla. Blomstrer mars/april.
- 15 Krokus, Jeanne d’Arc, hvite. Blomstrer mars/april.
I tillegg står det også nå en haug med orange liljer, brannliljer, som er gravd opp fra den store stauderabatten. Blomster juli. 
Det betyr at jeg i prinspippet skal ha et blomstrende bed fra mars – september, hvis jeg er heldig. Hvis jeg er uheldig blir det like stygt som det var i år… eller dvs. det var pent i perioder!  Jeg husket at det var stygt hele sommeren, men etter å ha sett hvordan det så ut i juli dette året – var det ikke så verst allikevel!
image

4 kommentarer:

Tovepia sa...

Oi, dette blir flott; så smart med de rørene, gleder meg til å se når dt blomstrer til våren. Jeg har ikke kjøpt en løk i år...huff.
Kos deg videre, klem fra meg;)

liven sa...

Synest det ser så flott ut jeg!!
Men en elendig sommer i hagen har det hvertfall vært her!
Har noen løker liggende. håper på litt hagevær til uken :o)

ha en fin kveld Hanne

Underberget sa...

Dette blir sikkert bra! Jeg har innsett at mitt hovedblomsterbed har alt for kort sesong. Veldig få vårblomster og kun floksen pynter opp på høsten... Har noe å jobbe med til neste år ja...

Mari Anne sa...

Pionen Karl Rosenfield er rød, men det går mot blått. Kommer til å bli riktig bra med Allium Purple Sensation, hvis de blomstrer samtidig. Gleder meg til bildet.