lørdag 31. oktober 2009

Hvor ble den sommeren av egentlig?

Den ble bare borte i regn og arbeid på hus og heim. Det er nesten som om det bare var vår - så ble det høst. Kanskje det var akkurat sånn også? Jeg husker to uker med tropevarme - så høsten. 
DSC_0317 DSC_0198
DSC_0080 DSC_0081
Hanen er båret inn, plommene er høstet og omgjort til saft, Purple wave er visnet og frø er høstet, Margonliljen står brun og vissen igjen. Frukthøsten var formidabel og 95 kg. epler ble kjørt til presseriet. Tilbake fikk vi eplemost på flasker.
Datteren begynte på ungdomsskolen og en ny tid startet. November banker på døra og årets juleforestilling på ballettskolen forberedes i disse dager. Forventninger til jul er like rundt hjørnet. Rema 1000 hadde både azalea, julestjerner, julemarsipan, julekalendere og julekaker. Noe tidlig, når de siste rosene akkurat har frosset ned.
Når vinteren starter tar jeg frem hagebøkene, rosebøkene og planlegger neste års sommer. Våren er allerede sikret med tulipaner og andre løkblomster. Hva jeg har satt av løker er å se på hagebloggen min. Alt har sin tid, straks kommer snøen. Skal lure på om det blir like mye snø i år. Jeg håper vintermånedene går som en fei - like fort som sommeren gikk - for da blir det snart vår. Mars, når snø smelter og bittesmå under titter opp av jorden igjen. Vi priser våren hele året. God vinter!

9 kommentarer:

sologbolig sa...

Sommeren .... ja, her regna den bort og alle plantene drukna, vi satt ikkje ein einaste kveld på verandaen ( den er bare delvis overbygd og dersom vi sku sitte der måtte vi hatt regntøy på !!!) Det regna heile juli, august og september. Det var rett før eg klikka !!! Heldigvis var vi i Frankrike og Spania på ferie i tilsammen 4 uker, hvis ikkje så veit ikkje eg ..... Nå har vi hatt ein deilig høstmåned og det hjelper på. Ha ei fortsatt fin helg!!

anne - moseplassen sa...

det har vært et snålt hageår. Vinteren kom tidlig, våren kom litt sent, våren var veldig fin tror jeg, så kom varmen som for meg var døden, så ble det vått, vått vått, også fikk vi superfin høst. Jaja, kunne forsommer og sommerværet mikset seg så hadde det jo vært genialt.. *himler*

Flott forslag på konkurransetema Hanne, men som du ser så hadde jeg allerede bestemt meg for tema, men jeg har skrevet det på blokka for fremtidige muligeter :D takker.
(og nei dessverre så kommer jeg ikke på rosemøter, men kanskje jeg orker neste sommer)

GundaM sa...

Javisst, vi priser våren hele året ;)))
God vinter til deg og ;)

Hege sa...

Sommeren kom og gikk;) Gleden min e stor nu når det e i begynnelsen av november å seneen e ikke kommet. Vinteren blir ikke lang i år.
Nu kan du koke en god kopp te og kose dæ med hagebøkerne dine å som du sier vips så e hagen full av knopper
Ha en fin kveld.
Hege

liven sa...

ja vi venter på våren!!!
her har det vært høst siden begynnelsen av juli!!
har kikket i hagebloggen din....og skjønner godt at du venter på våren:o)

ha en fin kveld Hanne

Monicas Hage sa...

Håper vinteren går som en fei jeg også! Men, det er mye vakkert om vinteren også, bare man har øynene med seg. Og så kan man jo kose seg inne med planleggingen av neste sesong;)

krepsemor sa...

Samme her. Igrunnen har hele året gått fort, ikke bare sommeren. Syns det var nettopp sommer, men nå er det bare 7 og ei halv uke til jul! Og snart begynner såsesongen, og det er en spennende tid som jeg gleder meg enormt til! Og ellers planlegging til neste vår/sommer! Ha en fin uke!

Mitt hvite hus sa...

Ja hvor ble det av sommeren du... ikke her har dne vært iallefall... men nå må vi bare se fremover å håpe....

herlige bilder..og veldig kjekt å høre fra deg Hanne...
klemmer Kerstin

Margrethes hus og hage sa...

Hei, og takk for koselig hilsen :) Så flotte blogger du har! Her var det mye koselig hagestoff.

Skal nok titte innom igjen :)

Hilsen Margrethe