torsdag 18. mars 2010

Hooked on a feeling!

Jeg har bestilt frø fra Thomson&Morgan. Helleborus og Poppy (Papaver - Valmuer). Valmuene får jeg jo glede av i år - men etter å ha sett ett opptak av "Haven i Hune" fikk jeg "beskjed av" Claus Dalby at det tar 4-5 år før man får blomster fra frø. Det er ganske lenge - men også relativt kort.

Bildene er fra i fjor og Poppy Black Paeony er bestilt også i år. Det er den store, doble. Kanskje er jeg heldig å få noen frø fra Claus Dalby også. Les mer om det på bloggen hans her.

Så er det det rare. På tirsdag leste jeg på bloggen til Claus (jada - vi er på fornavn) om ett gartneri som heter Spiren. De er spesialister på Helleborus (Juleroser/Påskeklokker). Samme dag hører jeg om det samme gartneriet fra en dame (hei Anneke) som har en kjempehage her på Nesodden og som har vært i kontakt med dette gartneriet. Anneke har jeg aldri snakket med før jeg traff henne hos en felles venninne. Det må være ett omen. Helt sikkert! Så, med den erkjennelsen, bestilte jeg bøker fra Tanum - den samme Claus Dalbys sine bøker. De er ikke så dyre :) Fra Danmark får du en signatur i bøkene hvis du vil.

Dessuten må jeg ha en trepion i år! Claus har kjøpt 1100 (ikke bare trepioner) - les om det på bloggen hans :) 1100 pioner er litt utenfor mitt budsjett! Tror dere jeg er hekta på Claus? Vel, jeg bor fortsatt her ;)

6 kommentarer:

Anne sa...

Hei Hanne!
Bøker er avgiftsfrie i Norge,så du skal ikke betale mer enn porto når du bestiller bøker fra utlandet. Ellers kan du evt. søke etter utenlandske titler på www.capris.no - knallbillige, i forhold til både bokhandlere og www.amazone.com.
Lykke til med både frø, planter og bøker. Hils!

anne - moseplassen sa...

spiren har ett helt fantasisk utvalg, jeg har siklet på de en par år nå... har dog ikke sådd eller kjøpt inn så mye helleborus enda, men har sikret meg noen helleborusbarn fra ei venninde, for hos henne så sår de seg selv :D (og selvpolinert er jo ekstra gøy, man veit jo aldri helt hva man ender med..)

Min Verden sa...

Jeg kan ikke skjønne hvorfor dette innlegget blir helt håpløst på en maskin - mens på en annen ser det helt bra ut! Blæ! Må visst tilbake til den gamle pc med windows live writer! God helg!

Les Cotrions sa...

How are you Hanne??? Faboulous flowers you show!!! I bought sweet peas seeds at Thomson&Morgan...but no good results! I'm trying again!
Happy gardening and a great week end!
Vale

Monicas Hage sa...

Da er vi to! Jeg bestilte Havedrømme og Drivhusdrømme hos Capris. Er fullstendig betatt av den hagen. Den må være et syn! Gleder meg til bøkene kommer i posten:)

Claus Dalby sa...

Kære Hanne (vi er jo på fornavn!!!)

Jeg er en tur rundt i 'blogland' for at 'hilse' på alle jer, der har linket til mig. Det er en spændende rejse, og det er en hyggelig blog, du har.

Rigtig god påske fra Claus