torsdag 13. september 2012

Austin-suksess i hagen!

image Jeg har slitt litt med rosemotivasjonen i år – fordi det har vært dårlig vekst på en del, mye sykdommer av alle slag, dyr og bøller fra skogen. Mye har rett og slett vært utfordringer i år!

Noen store lyspunkter i hagen har det vært. De Austinrosene jeg kjøpte i år, “Lady of Shalott” (på bildet her) og Queen of Sweden. Dessuten har Mary Rose, Grace og Generous Gardner vært strålende – og jeg har sågar utropt Mary Rose til min favorittrose i Rosebladte (Norsk Roseforenings magasin).
Austin-rosene er noe for seg selv når de er pene!
image   image
image image image
image image
Årets overraskelse var Brother Cadfael som ikke var død allikevel – og når jeg driver og skriver, så må konklusjonen være at Austinrosene har vært riktig fine i år – og de fortsetter. Constance Spry blomstret stort, men det regnet og regnet – så jeg fikk ikke sett den skikkelig. I tillegg har jeg flyttet Heritage til en bedre plass, Harlow Carr også – så kanskje blir de også bedre neste år. Gertrude Jekyll ble så lang at hun ble blåst overende – det samme skjedde med Graham Thomas. Nytt år – nye erfaringer og nye muligheter!

For en gangs skyld har jeg et bilde av meg som jeg faktisk orker å poste – så da får dere meg med Lady of Shalott. Kan dere huske Anne fra Bjørkely deklamere diktet? Rosen er altså oppkalt, som alle rosene til David Austin.

Det er Lady of Shalott, Mary Rose, Queen of Sweden, Winchester Cathredral, Mary Rose, Winchester Cathedral, Grace og Brother Cadfael.

10 kommentarer:

Hulda sa...

Det er faktisk pga Anne fra Bjørkely at jeg vet om diktet! Utrolig fin film. Vakre roser hos deg, du er jo som en rose selv, der du står! God helg!

Sunniva sa...

Så fine rosebilder. Gøy at austinrosene ble så fine i år, med alt regnet. Her har de også vært fine, selv om noen har blitt angrepet av flekksykdommer etter den våte sommeren. Winchester cathedral har vært fantastisk, holder på med sin 2. blomstring nå og har blitt 1,5 meter høy:-)
God helg!

Marit sa...

Nydelige roser! Austinrosene er helt klart noe for seg selv. Jeg har også kjøpt Queen of Sweden og Mary Rose denne sommeren. Håper de overlever vinteren.

Ragnhild sa...

Nydelige roser hos deg, Hanne:)

Villrose sa...

Flere har skrytt av 'Lady of Shalott' og 'Queen of Sweden' i sommer! (Jeg burde jo høre på dere!) 'Constance Spry' gjorde det bra her, og som vanlig 'Tradescent', 'Brother C.'. Og 'Redoute' + 'Crocus' som står fulle av knopper nå....

Inger Marie sa...

Så flotte de var alle sammen! Jeg elsker Austinroser..og det blir noen fler hvert
år:)
Nå skal jeg kikke mere hos deg...her var det mye godis for øye:))

Mariann sa...

Nydelige Austinroser! Mary Rose er en favoritt hos meg også. Jeg har også hørt mye bra om Queen of Sweden denne sommeren.
Ha en fin helg!

Anne (Moseplassen) sa...

Så koselig å se deg Hanne :)

Interessant at Austinrosene har taklet være bedre enn de andre. Jeg må si at jeg ikke er den største Austinfan, veit ikke helt hva som skurrer men det er bare ikke de fineste rosene jeg veit, mulig jeg ikke responderer så godt på den veldig fylte formen som mange av de har. Men flotte bilder du viser da!

Min Verden sa...

Hvis du ikke liker Austin Anne, skal du ta en ekstra titt på Grace. Den er så vakker at folk stopper opp :) ett hett tips iallfall :)

Min Verden sa...

Lady og Shalott og Queen of Sweden er jo nye Austinroser og de blir jo stadig bedre på å dyrke frem flotte og sydomsfrie roser :)