søndag 19. april 2009

Så da? Når vi skal velge - hva skal vi velge?

  DSC_0001
Vi har teglstein - og mur og noe panel og digre garasjedører.

Hvordan velger jeg farger som egner seg?
  DSC_0033 Har plukket farge til huset før og resultatet ble såpass dårlig at jeg egentlig mistet selvtilliten den gangen.

Det er mange eksempler - men få som lar seg overføre direkte.
  DSC_0038
Dessuten er det jo også sånn at huset skal tilpasses omgivelsene.

Vi har asfalt på den ene siden og kornåker på den andre siden. Sydsiden har gressplen.
  DSC_0036
Miljøet vi streber etter er dette!

Hipp, hipp hurra! Det skal være like deilig å være norsk i Norge, som det er å være norsk i Danmark!

Alle disse bildene er tatt med mitt kamera av bilder fra boken "Franske forbindelser" av Kristian og Lise Septimus Krogh og fra "Franske fornemmelser i nordiske haver" av Jeanne D'arc living. Heller ikke dette er særlig originalt - men som sagt, jeg blar i bøker om dagen og da passer det at dette er Min verden akkurat nå :)

What can I say - more photos, not very original this time either. My world is about planning veranda, garden s.o. I have no other hobbies at the moment. Sad, but true. I stopped all my other hobbies 1 1/2 years ago. It's all about the books, the plants and my life, my world ;) Have a nice sunday.

21 kommentarer:

Tone sa...

Spør Torunn !!
Jeg ser for meg huset ditt som en sånn spansk hacienda.... - rødvinsterrassen der oppe.....og utsikten derfra - og utsikten fra lysthuset ditt og opp til huset..... mye rart å ta hensyn til!!
Det viktigste er jo de som er inni huset - ikke sant!!
Følg hjertet ditt - lysegrått og koksgrått....! Det kan bli bra det?

Her sitter jeg - og klokka har såvidt passert sju - L har dratt på golfbanen alt - men så entusiastisk er ikke akkurat jeg må jeg bare si. Naboen kom over i går og det ble jo både sent og veldig hyggelig - så at jeg sitter her nå halv åtte, det er nok bare en hallusinasjon........jeg lærer aldri. Ha en knall søndag i hagen!!
Det har vært frost i natt ser jeg - så det er bra vi ikke setter ut alt...

liven sa...

Lekre bilder iallfall.....blir spennede å se!!
Masse inspirasjon på nettet men ikke alltid så lett og overføre det nei....

ha en fin søndag Hanne:o)

Kerstin sa...

Ikke lett å velge blandt alle herligheter... men bygg opp igjen selvtilitten og stol på deg selv..det er deres paradis... Dette får du til..med gode råd fra flinke bloggdamer som Tone lenger oppe her...

Masse lykke til Hanne...gleder meg til å følge med..

Vår klemmer Kerstin

-Mia- sa...

Ha en fin søndag, tror resultatet kommer til å bli veldig bra tilslutt! :-) Klem-Mia

Lyst på livet sa...

Sender du meg noen bilder av huset ditt (mange....gjerne noen nærbilder også) på mail? Kna hjelpe deg litt på vei hvis du vil det :-)

Nå bærere det avsted til hagemessa for oss.

God søndag

Klem

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hoppsan! Nå har jeg vært lengre nedi her og takket!!!! Så gøy¨å være meg! Men leter her etter mailadressen din , kanskje du skriver til meg ? PostLisbeth@hotmail.com

Nei, akk fargevalg er et slit. Du får tygge på det, plutselig dukker det en løsning opp som passer deg.
Ha en flott søndag.

Inspiration i vitt sa...

Hej, ja det är då inte lätt att veta hur man ska ha det. Att titta på nätet och i tidningar ger ju en massa bra tips men svårt att välja rätt, det blir att bra till sist.
Boken kommer du att kunna köpa i flera Norska nätbutiker. Hittar du ingen så hör av dig igen så hjälper jag dig.
Kramar till dig/Ingela.

borghild sa...

Åh, det er ikke lett å velge altså! Det kan jo virke som om man har fått det perfekt på papiret noen ganger, men så blir det bare kræsj i virkeligheten. Har gjort et par feil valg av farger på rom noen ganger, ble bare sååå forskjellig fra det jeg trodde, og jeg hater å male om igjen....
Men nå får du jo nok av tips, og det blir sikkert kjempebra til slutt! Klem B:-)

Monica sa...

Dette er ikke lett! Jeg har også lyst til å skifte husfarge, og jeg tror det blir sandbeige på veggene og antikkhvit som nå på listverk. Huset mitt er imidlertid helt annerledes enn ditt, så jeg vet ikke hva som passer hos deg...Følg magefølelsen du;)

Ha en fin kveld! Klem

GundaM sa...

Nei, jaggu om jeg veit ...Jeg veit bare at ejg hadde kommet til å pussa oppp roligheita jeg da ;)))

Hihi, flott blir det uansett vil jeg tro ;)

ha en fin søndagskveld der ute;)

Ullis/Leva på landet sa...

Tack för din gratulation. Det är ju så kul att bläddra i böcker och tidningar för att få inspiration. Låter som om du har fullt upp med att fixa ute.

Ha en bra vecka!
kram Ullis

Anonym sa...

Hallo Hanne,
Can you please give me your e-mail adress ? After the computercrash we've lost all our e-mail adresses :(
I want to sent you an e-mail, hahaha and it's a to long story for the blog !
Greetings, Janneke.

Tone sa...

Hanne da du bråker så fælt! - visst skal jeg legge inn andre bilder i bloggen min, bare det begynner å regne! - nekter å sitte foran pc når det er sol ute og hagen skriker etter kyndig hjelp...

Petunia sa...

Ikke lett med fargevalg! Man skal liksom leve med det etterpå og det er ikke kjekt når huset ser ut som et "legohus" på avstand. Jeg ville ha gått for noe nøytralt og rolig. Det blir man mest fornøyd med i det lengte løp og slipper å male om igjen etter et par år - slik som jeg måtte gjøre:P
Lykke til!

Kathrine sa...

Ikke ta trønderrødt:) For det blir en ganske lei av du. Vi bor i tomannsbolig, og vi er ikke helt enige om fargevalget. Det endte med at det ble trønderrødt, igjen...De ville ha det hvitt, og vi hadde lyst på brunsort. Vel, dere har enebolig.Så deter er litt heldigere der ja.
Ha en flott dag iallefall!

:)

Anonym sa...

blir så fint atte.... bare velg hvitt :-)

ronja

p.s. husk jeg skal også bo her engang :-P

bare tulla, men hvitt er fint.

Les Cotrions sa...

Hello Hanne! What nice and inspiring photos! I'mlooking forward to see your garden and veranda! Surely they'll be fantastic!
Have a sunny week end!
Warm hugs
Vale

Vitt o Vältummat sa...

Så fina bilder! Hit återkommer jag gärna!
Ha en bra dag
Åsa

Kathrine sa...

Å, hella dussan! Gammel du nei? Hjelpe meg, ikke anntydet det jeg nei.
He..Ikke vet jeg hvor gammel du er heller da.
Var forresten på HTH kjøkken for å kjøpe en ny kjøkkenvifte over ovnen her forleden. Der hadde de fra gulv til tak en plansje om hvor mye lys du trengte fra du var 20 til du ble over 60. Det var ikke lite pluss pluss du. Mannen min snudde fort rundt og gikk..

Ha en god vårdag videre:))

belle-blanc sa...

You have a brilliant world, planning a veranda and gardening are some of the best hobbies! I can understand you so well... Usually I create and make Artist Teddybears (www.mirabaer.de) but as we built our house 1 1/2 year age we have a lot to do in and around the house... we also love our garden and there is always something to do... we planted a lot last autumn and now too and we love to watch the green grow... a garden and front-garden are very important for a beautiful house... the house is the heart, but the surrounding is necessary, so that the heart is able to beat! So don't appologize for your heartwarming hobbie... do what you love, we are proud to be your "followers" hugs and kisses, Mira!

sexy sa...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品