onsdag 15. april 2009

Du godeste!

Når jeg sitter her og sutrer over at plenen har status som sumpområde og vadestøvler er rett fottøy, kan jeg bare snu meg rundt og betrakte det deilige som skjer rett i nærheten av meg. Før var det sånn:
                                   IMG_2783
P5220036 P9190078_edited P9280063
PA100056 PA180061 PA180056

Huset er gjennom årene utbedret litt og litt. En "liten takjobb" står igjen - men den må "vi" ta selvsagt! Ny veranda! Jeg har ikke hørt noen som ytret at det "strengt tatt ikke var nødvendig". Det er vel sjeldent at oppussing er såååå nødvendig.
DSC_0011 DSC_0004 DSC_0222
DSC_0017 DSC_0008 DSC_0017

I høst hadde vi håndtverkere til å rive den gamle og sette opp ny. Den fikk også nytt tak med takstein og takrenne. Det er så fint og nå har mannen selv begynt å sette opp stendere for å isolere og legge panel på ytterveggen også.

Verandaen er stor - 25 kvadrat og vendt mot syd. Vi bruker den hele tiden. Huset er gammelt og i mur og har dårlig isolasjon. Litt mer om historien til huset kan dere lese
her. Mens han holdt på begynte han til og med å snakke om at kanskje vi kunne ta resten av huset også...  Ingen kan si at det ikke skjer mirakler i verden!

Her skal det vel bli fint til sommeren! Fortsatt henger strøminntaket til huset i en stropp, men det får vi ta som det er foreløpig er ingen fra Hafslund å se.
  

These are pictures of our house - and my future and brand new veranda. It is so nice that we finally hired some people to do the job for us. Sometimes it is great to do things by ourselves - but other times it is wiser to hire someone. I am looking forward to use this place again. My husband does the finish and the last touch by himself :) He even said something like; "maybe we should do the rest of the house as well.. " I'm in heaven (I'm singing this....) I didn't dare to ask - "really - do you really mean it?" - I just agreed....

 

12 kommentarer:

Kerstin sa...

For en oppgradering da... Deilig å ha en overbygget terasse. Ser ut som dere har en stor og flott tomt=)

Ønsker deg en fin dag Klem O=)

Les Cotrions sa...

Hello my friend! Your house is very beautiful!!! I can't wait to see your veranda! I'm sure it'll be fantastic!!! Enjoy it!!
Have a nice day!
Warm hugs
Vale

Kathrine sa...

Dette blir da flott! Håper dere får orden på strømmen også snart da. Vi er akkurat ferdige med el-mennene, etter at de har drevet på og rota siden vinterferien. Mye måtte gjøres på nytt igjen, for enten var det så stygt gjort, ellers så mangla det noe og noe var rett og slett feil. Og så stakk de av titt og ofte, og vi måtte til slutt bli sinte for at de skulle komme tilbake:(
Det er nesten så en ikke tror det er sant, når el-mannen sier han ikke viste, ikke så det osv..
Så har jeg måtte sittet på nettet og lete fram hvordan ting skulle gjøres mm. (Snart utdanna elektriker jeg nå,)
Og dette er et stort elektrikerselskap.
Nå skulle vi hatt rørlegger, men kvier oss litt på å få tak i noen nå rett etter dette rotet etter elektrikerene.Hu og hei!

Skal bli spennende og se resultatet av verandaen. Det blir nok kjempefin!

:)

Tone sa...

Jeg likte best de siste setningen p+å engelsk her, og jeg kjenner deg så godt at jeg vet det er sant når du sier du er i himmelen....!!!

Hilde Iren sa...

gleder meg til å komme på besøk og drikke kaffe på den nye verandaen :) dere er kjempeflinke! Vi har jo blitt tante igjen - lita jente :) når vi er på barselbesøk kommer vi innom dere hvis det passer
Ha en super dag :)
klem!

Evami sa...

FOr en forkjell Hanne:) Skjønner at du gleder deg til å ta ibruk denne verandaen:) SÅ godt å ha overbygd veranda også,for da kan en nyte kveldene mye lengre,og en kan sitte ute hvis det regner og er varmt.. En overbygd terasse ønsker jeg meg:)

Og WOW de kan slå til disse mennene,skjønner godt at du bare tidde stille og var meget enig.BLir spennede å se nå da,om han holder det han sa!

Her er det sol og det er deilig:) Klem Eva

Monica sa...

Dette blir flott! Ser ut som om dere har en stor tomt...plass til mye blomster;D

sologbolig sa...

Her var det stor forskjell og så den deilige og store verandaen da.Den kan du glede deg til å ta i bruk. Ha ein fin kveld.

liven sa...

Så deilig å få en flott stor veranda da.o)

Dessverre kom der ikke noen stokkrosespirer....men det andre jeg har sådd spirer som bare det:o)

Ha en fin kveld Hanne....og i morgen er det jo helg igjen:o)

GundaM sa...

Jøsses, skjønner dere har holdt på litt ja men så blir resultatet flott til slutt og da ;)

Ha en flott sistedag i uka imorra;)

lavendel mio sa...

Du snakker!!!
Her var det forandringer, litt av en jobb dere har gjort, men så blir det flott og ja:))
Ha en nydelig kveld,klem:))

in my garden sa...

Mye jobb med når man er huseier og hage eier! Det blir jo kjempe flott hos deg da,skjønner at du gleder deg til å innta sommeren på din nye varanda!