mandag 11. mai 2009

Plantebabyene mine

Etter at jeg startet i større stil med plantefrø og groing, har jeg fått ny respekt for planteforedlere. Pengene de tar for plantene fortjener de!
Det er mye jobb med sånne babyer. Disse har blitt stelt etter alle kunstens regler og vannet og pottet om flere ganger.
DSC_0002 DSC_0007

I denne har jeg 6 Pelargonium hortorum, "White Peach", 5 Tagetes erecta, "Vanilla", 4 ampel petunia, "Ramblin white" og "Purple Wave", 3 Impatiens "Xtreme white". Disse skal nå ut og inn på verandaen for å herde seg litt. Forhåpentligvis går det bra. Det er masse mer i kjelleren og jeg tror faktisk prosjektet har "lønt seg" på tross av at noen døde.  Jeg har hatt lys og varme på hele tiden. Gleder meg til det begynner å blomstre.

These are some of my babyplants. They are ready to go out during day in the shadow. I have new resepect for the people who are doing this as a living. There are some work with it - and many ours of care to grow some plants.

8 kommentarer:

liven sa...

Hei Hanne!!
Ja jammen tar det langt tid og mye pusling for å få dem frem!!
Mine pelargonium vokser nå...men til neste år tror jeg nok at det bare blir stiklinger her!!
Synest det ble mye styr!!
Lobeliaen fikk jeg ikke til....og heller ikke ridderspore!!
Men ranuklene har masse bladverk...og nå gjenstår det å se om de vil blomstre!!
Har sådd kornblomst, revebjelle. stokkrose ( :o) ) og ærteblomst nå...men rett i potter og bed!!

gøy er det nå...og har vært i hagen i timesvis i dag:o)

Ha en fin ny uke:o)

Kerstin sa...

Hei Hanne :O=)

Jeg er helt enig..det er mye jobb ed det, men utrolig moro når eller hvis en får det til..Jeg har nok ikke hatt den tiden jeg skulle hatt til mine frø-spirer. det blir spennende å se hva det blir av det..
Men hos deg vokser det jo bra..

Klem =)

Livs Lyst sa...

Men så gøy! Jeg har også lyst å plante noen frø..!

Hilsen L-jo

Kathrine sa...

Gøy da! Sjøl gikk det ikke bra med de fleste pellisene jeg sådde da. Har ikke planterom, så det ble kjøkken(altfor varmt)og ut og inn bæring. Puhh..Måtte til og med opp igjen etter leggetid, for da hadde jeg jo glemt de ute. Og gradestokken hopper jo fort opp og ned på våren.

:)

tutte sa...

De ser fantastisk ut Hanne,nesten så jeg får lyst til å sette tennene i dem.Så moro med besøk fra Nederland da,og ikke minst, å få tatt vårrengjøringen,nå kan du bruke alle de forestående mnd på bare hage og kos.

Anne sa...

Så flotte "babiser" du har. Det er litt styr, men du verden så mye glede de gir oss etterpå!

in my garden sa...

Helt enig at planting og såing trenger mye tid å stell.Det burde vi huske på når vi kjøper ferdig i butikken også.Men veldig gøy når det selv sådde spirer og man får det til.He he skjøner ikke helt hvordan du mestrer 5 bøker på en gang altså.Har lest tusen srålende soler,kjempe bra bok !Leste gutten i den stripete pysjamasen for litt siden,veldig bra den også.

Monica sa...

Mye jobb ja, men veldig gøy da:)