søndag 4. juli 2010

Flammentanz

P6240096 Kilde: Lars-Åke Gustavssons bøker; Rosor för Nordiska trädgårdar.

Flammentanz. Klatrerose. Herdighet: H6 - kraftig vekst. Engangsblomstrende. Noen ganger kommer den med 2. flor litt ut i sesongen.  Ingen duft - og det er veldig synd!
Dette eksemplaret er fra mine foreldres hage og er bare en liten del av rosen. Denne delen har slynget seg rundt hjøret og flørter med klematisen. Denne går over takmønet og blir klippet med hekksaks av min far. Den er gammel - mellom 20 og 30 år og podestedet er helt opp i dagen, men den blomstrer år etter år!

Flammentanz er muligens den rosen som gjorde at jeg også ville ha roser. Mamma har alltid stelt med sine roser og de har alltid vært vakre.

Jeg har to i min hage. En som ble plantet i en sherrytønne og som har stått der i et par år. En som ble plantet sammen med Rosa helenae hybrida ved kirsebærtreet. Den overvintret i sin lille potte og fikk en tøff start i livet. Vi får se om den har løvetannegenskaper.

2 kommentarer:

Hilde Iren sa...

den er nydelig! I dag skal lusa knekkes, grønnsåpe er innkjøpt og jeg er klar! De er skikkelig ekle, når jeg knipsa på en knopp skvatt det lus i alle retninger... uæsj!
God søndag og klem :)

RegnbueGuro sa...

Ja, den fantastiske fargen gjorde meg helt forelsket i vårt eksemplar i fjor (første sommeren hvor jeg har sett den blomstre)!
Etter den harde vinteren har alt som var over snøen dødd... Jeg håper og tror den kommer opp igjen. I mellomtiden får vi nå sjansen til å lage et espalier til den...jeg har blitt lovet hjelp til å snekre...håper hjelpen kommer snart ;-)