søndag 6. april 2008

BEST OG PEST - HERE I GO

Utfordringen fikk jeg av fru Fjeldhammer. Jeg sender den videre til tre med en gang: Cathrine, Eva og miamor jeg tror ikke noen av dere har fått den før - hvis jeg tar feil er det ikke noe å gjøre med.

BEST: Først og fremst er jeg glad for familien min, mannen min, datteren min. Det er best. Det at jeg snart har vært gift i 15 år er resultat av ihuga vilje til å være sammen (fra begge parter). Ekteskap er hardt arbeid og så lenge det er et snev av kjærlighet er det ingenting annet å gjøre enn å fortsette. Det er ikke bedre andre steder.

Når det er sagt er det stedet vi bor og at jeg faktisk bor i et hus - og med dagens huspriser her i området er det ingen selvsagt ting. Huset vi bor i er både det beste og den store pesten.

Huset har en morsom historie. Under krigen (like etter) bygde forrige, forrige generasjon en potetkjeller. Den er stor og solid. Videre trengte de lastebilgarasje og den ble satt på toppen med luker til potetkjeller hvor de lagret poteter til folk og fe hele vinteren. Så var det huset sin tur. Rom ble lagt til i 1. etg. og på toppen satte de etasje nr. 2 og delte den i fire. Vips hadde man nytt hus. Pumperom, veranda og et ekstra rom nede ble lagt til senere. Kanskje i forbindelse med at de bygget bad. Det er jeg usikker på. Huset ser kjempestort ut, men 60 kvm. går med til innvendig garasje. For et par år siden bygde vi på utvendig og fikk en ekstra bod og innvendig vaskerom. Vaskerommet lå på utsiden av huset og jeg måtte ut for å komme inn ;-)

Kanskje dere ser på bildet hvorfor huset er Den store pesten. Verandakanten må rives og det koster penger og det vil bli en utfordring å gjøre selve jobben. Forøvrig har jeg mange "småpester" her i huset. Vi mangler så mange lister og har så mange uferdige prosjekter at det er helt uaktuelt å ta opp. Derfor er jeg ferdig med pesten (puhh).

MER BEST:

Bøkene mine (sånn ser det ofte ut på bordet i stua når jeg holder på som verst)


Vinduskarmer i stuen med orkideene mine (jeg har 10-12 nå)


Hagen min og servisene mine - samt mange andre pene og morsomme ting (og som jeg skriver og tar bilder av hele tiden).

Nypussa kjøkkenviduer :-)

Ferdig, egenheklet kjøkkengardin (tre år siden jeg begynte)

Sist men ikke minst - min 15 år gamle bosch kjøkkenmaskin som går trofast hver eneste uke, uten annet stell enn nye pakninger i ny og ne.


KONKLUSJON:

Jeg forsøker å ikke henge meg opp i all pesten - men fokusere på det beste. Jeg greier det ikke alltid, men jeg blir flinkere og flinkere for hvert år som går. Glede seg over det som tross alt er gjort.

Vi har et godt liv og ingen dør av at verandaen ser stygg ut. Ikke jeg, ingen andre. Jeg forsøker å se andre veier.... Med disse ord ønsker jeg alle en fortsatt, deilig søndag.

7 kommentarer:

Tone sa...

Hei Hanne - og så fin søndag....hehe - jeg har ordna i helgen - i hagen altså! - og kjøpte en ny Peace rose. Ser at også den ene Scneewitchen har dødd. Jeg har så lyst på en hekk med hvite roser - men da sa Lars at nå får det jaggu være nok. Jeg har tenkt å roe meg nå. Bortsett fra de tre rosene jeg har ibestilling (hehe...) - så tenker jeg at jeg bare skal ha ti til (lyst på en "hekk" med The Fairy langs muren opp forbi garasjen.
Og et par Nannestadroser til, og et par miniatyrroser feks Tommelise - og ikke minst - en busk med Bjørnebær på husveggen, og når vi får tak i rosebuen jeg har bestemt oss for - da tenker jeg det holder.

Så pest - det må være meg det, her i huset, som aldri blir fornøyd med at jeg aldri har nok roser i hagen -hehe...

Men det spirer og gror, jeg er overlykkelig - og kunne det slutta å regne også nå, så ville livet vært topp hei og hopp.
Førti kanelboller og en selvmekket oppskrift på kake med appelsinmarengstopp er nå i alle mager, her i huset kan man ikke lage noe å fryse bort - det sier bare svisj.

Jeg har vært på jakt i dag i regnværet.
Snudd og vendt på alt som er - men kan ikke oppdage snegler eller egg. Iberia skal møte jaktinnstinktet mitt så fort den viser seg.

Rydda i kjellern .- og det trengtes!! - et hengerlass er fylt opp.

chatrine sa...

Heihei!
Takk for utfordringen! selvfølgelig tar jeg den på strak arm;)
Det blir "mye" pest...hehe;)
Hehe, ja det huset ditt... du, jeg har engang bodd i et sånt oppussnings prosjekt, og det er ikke slutt på det enda ser du;) I dag bor jeg i nytt hus, som jeg har bygd selv, men det er bare 2 rom som er ferdig, resten mangler det meste...
Men det er sånn det er.
Mitt høyeste ønske er faktisk å flytte fra norge, til et gammelt stein-hus i frankrike. Høres ikke det idyllisk ut?;);) En gang bodde jeg i alabama i usa (i flere år) å vet du, jeg savner sånn den sydlandske stemmningen. Så en dag det lar seg gjøre, pakker jeg "snipp-sekken" å drar. Med mann og mus;)
Å det er jo lov å drømme, her en sitter blandt snø og minusgrader;)
Ha en fin søndagskveld!
Klem fra chatrine:)

Anne Lise sa...

Du så fint det ble med de nye gardinene på kjøkknet. Du er jammen flink, jenta mi. Klem fra mamma

Min verden sa...

Mamma! Du må få en egen blogg! Jeg er veldig fornøyd med gardinene. De er ennå finere i virkeligheten. Kameraet er litt for dårlig. Jeg har vært og sett på dem mange ganger i dag... god natt. Hanne

Miamor sa...

Takk for utfordringen! Skal prøve å få inn et innlegg om ikke så lenge ja,,må tenke litt på det der..Hva er best og hva er pest... Best er kanskje badekaret da... for en badekarentusiast som meg er det i bruk tre-fire ganger i uka... jeg ELSKER badekar.. Pest er kanskje muren ute som allerede har flekket av igjen etter at jeg malte den for 2 uker siden..eller haugen med enkle sokker..Hvem spiser egentlig sokker.ikke godt selv om de er rene...

Evami sa...

Den utfordringa skal jeg ta:) Best akurat no,er at kjæreste`n min har retta av gang gulvet og laga et hjerte i massen som det ståt T og E i... Kor romantisk e ikke det da:)

Enig med deg om ekteskap/samboerskap,gresset er sjelden grønnere på den andre siden... De samme problemer vil gjerne oppstå når forelskelsen er over...
Har man en gnist bli og kjemp..Er så lett å gi opp....

Arti med et hus med sånn historie,regner med at det har sjel:) Og det er viktig,vårt hus har dårlig planløsning,men vi koser oss... For vi har hus,og vært veldlig heldig.Jeg fikk forskudd på arv,og betalte 1/2 parten av taksten... Men heldige:)

Bøker er herlige,en verden å leve seg inn i:)

Ha en flott kveld og så kommer jeg sterk tilbake med min Best og Pest.
Klem Eva

Hulda sa...

Veldig spesielt med huset deres ja. Er jo fint å vite opprinnelsen, og historien bak huset man bor i, spesielt når man ikke selv har bygd det. Flotte orkideer du har!