torsdag 13. mai 2010

Ikke så galt at det ikke er godt for noe!

DSC_0035 Jeg mener, det er lite mygg, knott og fluer ute når man driver ute. Det er da ennå noe - ikke sant?

En deilig dag i hagen. Ikke så varmt, men jeg føler meg fornøyd, trett og støl og fullt restituert i hodet.
Rosebedet er spadd om og drenering foretatt. Klar til å plante i morgen. Nytt bed til valmuene er påbegynt - men det er dårlig med gode bilder. Det blir ikke så spennende med mange gravebilder! Dette bildet er fra 14. mai i fjor. Da var blomstringen i full gang. Nå ser plommetreet fullstendig dødt ut.  Kjøpt mer kukompost og noen stauder. Dessuten er rosene i garasjen sjekket og alle er i live. Det er ganske fantastisk etter en hel vinter uten vann. De må få komme ut straks.

New Dawn er i et ventebed sammen med Ingrid Bergmann og Superstar. De ser rimelig reduserte ut alle sammen etter den tøffe vinteren. Jordrottene har fest i røttene til plommetreet og ved Hurdalsrosa - som forøvrig ser ganske pjuskete ut. Jeg trøster meg med at det er for tidlig og for kaldt. Kanskje den kommer allikevel.

3 kommentarer:

Evami sa...

Heisann Hanne! Her var det mange innlegg i det siste:) Skjønner at du virkleig koser deg i hagen om dagen,
Det er ikke bare hos dere det er sein blomstring! De siste årene har Rhododendronene vår nesten vært avblomstra om ei uke,nå har den ikke sprotte engang!

Kos deg vidre i hagen:) Klem Eva

liven sa...

Så spennende Hanne...og litt av et antall roser du har kjøpt!!! Nå har jeg kjørt rundt med kugjødselkomposten i bilen i flere dager....kanskje rosene mine må få litt av det nå :o) Tror faktisk alle rosene har klart vinteren...juhuu....selv om det ikke er så mye fart i dem ennå :o)
Gleder meg til å se....ta nå litt bilder da!!!

ha en fin helg :o)

Tone sa...

Ja denne våren er en utfordring for sånne hagedamer som deg og meg. Jeg går og graver bort jord, for å se om det "skjer noe nedi der" i det hele tatt!! - og er epletreet plutselig dødt...? neida!
Ting i drivhuset står på stedet hvil, har ikke vokst en dråpe på to uker...men det LEVER da!
Og de rosene jeg planta i fjor, lever dem eller.... jeg tror jeg garantert har mista fem roser i år. Og ti i fjor. Det vil si at du snart tar meg igjen i antall, hahaha! - Nå er jeg snart nede i 70 roser tror jeg.
Men gleder meg over å se hvordan du får det da, kjære vene!! for en ekstatisk lykke å plante nesten 40 roser på en gang!!

jeg drømmer om en lang hekk med kritthvite peoner jeg nå,,,,,,, tenk så vakkert a!!