søndag 20. november 2011

Julen sniker seg på…

… det er ikke til å unngå… man kommer ikke unna. Det er blogger overalt – det er på facebook, det er i butikkene. Det er julepresangønsker, juleavslutninger, julemarked, juleforestilling. Jeg har allerede kjøpt julepresanger, adventlys, ryddet i juleserviettene, planlagt juleblomst – og adventblomstinnkjøp. Planlagt lysinnkjøp og hvor jeg skal ha juletreet. Jeg forsøker å undertrykke det – men det går ikke. Jeg leser blogger med juleplanlegging, Tildadukker, julenisser, pakkepapir, nye lykter, osv…
image image
Er det egentlig greit at vi begynner så tidlig? Julemat spiser vi jo hele året – godterier likedan. Hva er det som gjør at vi fortsatt er hekta på jula? Jeg tror jeg har svaret… Det er ro og fred og fri. Det er luktene, nyvasket blandet med appelsin, kanel og nellikspiker. Grønnsåpe og tyrived. Det er å være sammen og kose seg. Åpne gaver som noen har brukt tid på å finne til deg… kjenne at noen bryr seg om deg. Det er det det er – og i vår desperate søken begynner vi tidligere og tidligere – og ergo begynner vi med pinnekjøtt i morgen… tror jeg skal skure litt på gulvet med grønnsåpe bare for at hele greia skal bli skikkelig “før-jul”… God “før-jul” – ikke stress, bare kos og gled deg!

4 kommentarer:

Den Grønne Baljen sa...

ja et godt spørsmål... julen starter for tidlig..er helt enig... tror ungene i dag mister litt av den forventningen vi hadde som barn..

jeg har ikke så store krav nå som før... koser meg og nyter advent tida..


god søndag

Klem kerstin

Hilde Iren sa...

nå fikk jeg akutt magesyreanfall kjære søster - kan du væresåsnill å komme hit en tur med grønnsåpebalja??

Klem og god søndag :D

Maya sa...

Jeg har startet fordi jeg gleder meg så veldig til jul :) Jeg kjenner det nesten bobbler i magen av juleglede :)

Blir en spesiell jul i år, siden vi nå har flyttet inn på gården og bor i hovedhuset. da er det vi som står for juleselskapet i år, og det gleder jeg meg veldig til :)

Men for ungene sin del.. han minste merker jo ikke mye til det, men merker at på hu største, er det ett veldig gavestress i alle fall.. Hu ønsker seg jo ALT i alle kataloger.. Puh!! Så av oss får hu ett brettspill vi kan spille sammen :)

Maria sa...

Da vi var små begynte julen med julaften, nå slutter den omtrent der. Nå er alle julesmmenkomstene i november og desember, før var romjulen den sosiale tiden og juletrefestene i januar.

Jeg er ennå ikke ferdig med havesesongen, og er slett ikke klar for nisser, men jeg blir mer og mer alene med mitt etterjulaftensfokus.

Bare vi finner måter vi kan ha det fint sammen med menneskene våre, er det i grunnen likegyldig om det er før eller etter jul. God førjul til deg :-)