tirsdag 8. november 2011

Drøbaksrosen–et hårete prosjekt!

image Når entusiaster møter andre entusiaster kan det skje uante ting. Et resultat er hårete prosjekter, med dertil tilhørende hårete mål. En entusiast (kultursjef) og tidligere journalist i lokalpressen møter en roseentusiast (meg) – og prosessen er i gang.

Vi har før hatt omgang da jeg var politiker og han var journalist. Dessuten er vi begge Drøbakspaterioter – og sammen med et par Drøbakspaterioter til og folk som er over gjennomsnittet interessert i roser skal vi sette igang: “Prosjekt Drøbaksrosen”.
Det er rimelig ambisiøst. Det skal litt til å få døpt en rose til “Drøbaksrosen”.  Man må ha kontakt med en roseforedler osv. – så det kan bli et tøft prosjekt.  Dessuten må rosen være Drøbak verdig – vakker, men robust. Målet mitt er iallefall at Drøbak skal tilbake til å være en rosens by – alle forutsetninger er tilstede. Det kreves bare noen få entusiaster. Der kommer vi inn!

Bildet er av albarosen ”Rosa Belle Amour”, vakker kjærlighet, er representant for “Drøbaksrosen” her et øyeblikk. Den er svært vakker, dufter deilig og er en skikkelig tøffing. Den er satt til H4 hos flere roseforhandlere – men den overlevde vinteren hos meg i 2010/2011 – og det er en av de tøffeste vinterene vi har hatt. Sånne døtre det vil gamle Drøbak ha! Vi begynner å lete etter “Drøbaksrosen”.