søndag 13. november 2011

Some day my Prince will come…

image Neuschwanstein Castle, midt i Bayern, langs “Den romatiske veien” mellom Tyskland og Østerrike, var vi en grå søndag i juli.

8 grader og regn, tåke – og en kø som var lengre enn et vondt år.
Det var nesten så jeg begynte å grine når vi ga opp hele turen opp til slottet. Det var 3,5 timers ventetid – og det ble lenge selv for meg. Istedet ble det en tur med Tegelbergbanen, den samme en paraglider fløy inn i og folka måtte reddes ut med helikopter noen uker etterpå.

På toppen så vi ingenting – 1150 meter opp i Alpene. Det endte med at vi satt inn på kafeen. Drakk kakao og kjøpte kort over det vi kunne ha sett. Snakk om bomtur – selv om det ble en god historie.

Slottet er et resultat av en gal og folkesky konge og har inspirert selveste Disney. Les mer om Neuschwanstein. Dersom du er i området og har lyst til å dra opp i slottet, kjøp billetter dagen før – eller stå opp om morgenen…  tidlig!
image image image

2 kommentarer:

Fru.Underberget sa...

Så synd og leit at denne opplevelsen druknet i både tåke og folkehav. Neuschwanstein er bare helt fantastisk nydelig. Et vakrere byggverk skal man lete lenger etter! Jeg har også til gode å oppleve det på ekte...

sologbolig sa...

Synd med tåka. På slottet Neuschwanstein var eg for ca 15 år siden og da var det heldigvis ikkje noe særlig kø. Flott både utenpå og inni. Men i sommer kjørte vi i Alpene i tåke!!! (og her er det også tåke i dag !)Ha ein fin søndag. Klem.