tirsdag 27. desember 2011

Hvil i fred Mor!

Julebesøk hos mamma og pappa begynte med at Mor - min gamle farmor på 91 år hadde sovnet inn for siste gang. Det var trist, samtidig som jeg synes at det var fint for henne. Hun hadde det tungt den siste tiden, selv om de sa at hun ikke hadde vondt.

Når man blir eldre og besteforeldre dør får livet et nytt perspektiv.  Det er ikke til å unngå. Mine foreldre blir de eldste...

Vi har vært heldige i min familie. Vi har ingen god trening på begravelser - og det er helt greit, derfor blir det upløyd mark og helt ny opplevelser. Det er mye praktisk som skal ordnes. 

Selv om det var ventet med dødsfall - og egentlig også ønsket, for hennes del - så kommer det alltid brått på. Begravelsen er allerede på fredag - og det er altfor fort. Julen blir selvsagt helt annerledes enn det som er vanlig og hun overlevde jula, som hun likte så godt - men som hun ikke fikk oppleve riktig slik hun pleier i år.

Hun sovnet stille inn med barna sine tilstede og det var fint for alle. Nå skal jeg forsøke å forberede meg på å bære kiste på fredag. Det blir min første - og siden hun selv hadde ønsket at jeg skulle bære så får jeg tåle det. Det blir nok krevende - selv om hun var både gammel og syk. Hun var den eneste bestemoren jeg har hatt og jeg var heldig å få ha henne ganske lenge. Ingen flere blomsterbesøk - ingen turer innom, på vei hjem til foreldre.

Rosen er en Gertrude Jekyll - og minner om henne. Sterk duft og kraftig farge. Farmors navn var Gjertrud. Kanksje skal hun få en på grava til våren. Hvil i fred Mor!
6 kommentarer:

Fru.Underberget sa...

Kondolerer så mye. Det er veldig trist når besteforeldre-generasjonen går bort. Nydelig rose, den blir nok
fin på grava. Klem til deg!

Beate sa...

Så trist! Selv om det ofte er godt for de gamle å få dø, er det trist for oss. Sender deg gode tanker!

anne sa...

Kondolerer. Trist men som du sier godt for henne. Begravelsen blir en verdig avskjed. En god anledning til å minnes henne og det hun betyr for dere. Klem

Trines Hus og Hage sa...

Leit å høre om farmora di. Heldigvis var hun gammel og mett av dage. Ønsker deg lykke til på fredag.
Klem Trine

Trines Hus og Hage sa...

Leit å høre om farmora di. Heldigvis var hun gammel og mett av dage. Ønsker deg lykke til på fredag.
Klem Trine

Anne Lise sa...

Kjære jenta mi! Godt å lese det du skriver! klem fra mamma