tirsdag 27. mars 2012

Norsk roseforening–Norwegian Rose society

image Dersom det norske folk skulle kåre en nasjonalrose tror jeg at det ville blitt Flammentanz. Den står i ganske mange hager – både hos de mer dedikerte rosedyrkere og hos de som bare vil ha en pen hage. 

Som (vara)medlem i styret til hovedforeningen til Norsk Roseforening vil jeg gjerne skape engasjement rundt foreningens arbeid. Foreningen trenger engasjement og rekruttering “i bunn”.  Det er ikke veldig mange på årsmøter, men de som kommer er dedikerte medlemmer.
På årsmøtet 2012 ble det referert noe fra arbeidet fra rosehagen på Tomb. Flere av damene som er knyttet til rosehagen er over 80 år. Jeg tenker at sånn vil jeg ha det også når jeg blir gamml. Håper at jeg er i stand til å ligge på knærne å luke og å spa roser opp og ned når jeg passerer 80. Samtidig skjønner jeg at noen gir seg da – men tenk på hva de som er yngre går glipp av ved ikke å engsjere seg sammen med disse gamle damene. Tenk for en kunnskap de har – og hva man går glipp av når de gir seg.

Jeg vil være med på arbeidet ved Rosehagen på Tomb, nettopp for å være med på å bidra til fellesskapet og for nettopp å lære litt mer av de som kan, som er drevne.

Dessuten er det sånn at ganske mange av de jeg har truffet som driver med roser er veldig hyggelige folk, unntak finnes selvsagt – men stort sett er det opptur. Det er en utrolig fin mått å få påfyll på i hverdagslivet. Det skal være positiv og god energi!

4 kommentarer:

Sunniva sa...

Hei Hanne. Det er så sant det du sier, så bra å kunne lære av damene med lang erfaring. Er det ofte det er jobbing på rosehagen på Tomb? Bor du rett i nærheten? Høres gøy ut å være med men langt å reise, bor i ski.. Og jeg vil også sitte på knærne å jobbe i hagen når jeg blir 80, det må jo være den beste måten å bli gammel på:-)

Emmas hvite borg sa...

Hei :)
Håper du får en fin påske ♥
Siste sjanse for å vinne BoligDrøm abonnement hos meg i dag ;)
Og påskegave fra Solstrand Interiør trekkes på onsdag ;)
Klem Anette

Min Verden sa...

Sunniva: jeg bor i Frogn - og har tenkt å gjøre noe med det. Kommer du på møte i Frogn 25. april, med foredrag av Helen Fredholm? Hanne

Sunniva sa...

Da bor du jo rett i nærheten. Skulle gjerne hørt på Helen fredholm, men akkurat den dagen jobber jeg til 2130. Kjempedumt. Men jeg skal være med hagelaget til henne i august, gleder meg til det. Hvis du skal til Tomb å hjelpe til kunne vi jo reise sammen ? Alltid morsommere å være flere:-) Si ifra litt i forveien da...