tirsdag 20. mars 2012

Pellis, vår, planting og sånt…

image I høst tok jeg en sjanse og satte alle pelargonia inn i kjelleren. De har stått uten varme og vann hele vinteren.  Det var kalkulert risiko – og det kan hende det har gått bra. Noen har iallefall overlevd. 3-4 stykker har frosset og er helt døde. 13-14 (stor og små) har overlevd – kan det se ut som.
Varme i kjelleren koster noen tusenlapper og med det for øyet tenkte jeg at det som overlever, det overlever og ellers kjøper jeg nytt. Det tror jeg lønte seg – og det er jo hyggelig å kjøpe noen nye også…

Det hører med til historien at jeg ikke har noen pelargonia med stor samlerverdi. De gamle har svigermor tatt vare på. Litt leit er det at de to største er døde – og det er kanskje ikke tilfeldig. De var så store at de sto i ytterkant og kanskje har de lunet for de andre? Ikke godt å si.

Jeg leste om pelargonia og det er jo noen som også mener at man kan ta all jord av pelargonia og lagre dem som om de var georginer. Andre mener at de skal ha gjødsel og stell hele vinteren. Ikke vet jeg… Nå har de iallefall fått ny jord, vann og litt superba i vannet sitt. Plantelys.

Det er utrolig deilig med vårstellet – lurer bare når jeg skal få sådd noe… forb… eksamen (selv om det er selvvalgt). Fra nå skal jeg sørge for å bare ha eksamen på høsten Smilefjes som blunker.

Pynting på trappa med påskeliljer og stemor gjorde susen, synes jeg også! En  ferdig plantet potte fra Mestergrønn ble til 8 stemorsplanter og 1 påskelilje som fikk plass i en potte med perleblomster. Det ble mye planter for pengene! Synd at ingen får sett det… tror nesten jeg må invitere noen gjester! God vår!

2 kommentarer:

liven sa...

Nå må jeg få mine pelliser opp fra kjelleren...takk for påminnelsen!
Og eksamen i vår....mye bedre om høsten det :)

klem fra meg!

Bille sa...

Hei! Ble nesten litt rørt her over de eldre pellisene som ofret livet for å beskytte de små mot kulden. Vær lykkelig for at du har noen, her er en førstegangsovervintrer som ikke har noe å skryte av... Lykke til med eksamen!