mandag 22. september 2008

Bygdekvinnelaget og Bestemors havrekaker

Bygdekvinnelaget i Frogn har markedsdager hver år - også i år, denne helgen.Jeg er medlem i Bygdekvinnelaget. Støttemedlem - ikke aktiv, med vilje. Heller ikke dårlig samvittighet, apropos forrige innlegg ;)

Bondebakst

P9200169

Thoresens gartneri og grønnsaksutsalg

P9200170

Follobunaden

P9200171

Det er masse aktiviteter der i to dager. Utstillinger og får i kål, vafler og håndarbeider. Virkelig noe for enhver smak. De har stort kakelotteri og det er en stor del av inntektene deres. Her er mitt bidrag til kakelotteriet. Havrekjeks, pakket inn etter beste evne og med kort påskrevet oppskriften og en hilsen. Kjeksene er gode de. Oppskriften er fra svigermor, derfor navnet "Bestemors havrekaker". Oppskriften på bloggen er til ære for Sporadis.

P9200168

4 dl store havregryn

1,5 dl hvetemel

2 dl sukker

175 gr. smeltet smør

1 stort egg

Bland det tørre godt. Rør i smeltet smør og vispet egg. Kna massen. Settes på smurt plate/papir med teskje.

Stek ca. 15 min. - 175 grader til gyllen farge

Jeg lager iallefall dobbel posjon når jeg lager. Server med kald melk !!! Lykke til.

P9200174

Dessuten er potetene tatt inn og vinteren kan sånn sett komme. Avlingen var sånn passe. Det har vært vått i år!

Ha en fin uke.

10 kommentarer:

Lindas Hus.. sa...

Hei!Så flott utstilling,fine bunader,flotte grønnsaker.Havrekakene så deilige ut,dem må jeg prøve ut.Ha en fin uke!Hilsen Linda :))

. sa...

Hei!! Så koselig dette såg ut. Kunne godt tenkt meg å ha vært der, jeg!! Skal spare oppskiften din jeg, min mor skal nok få lage disse til meg, nam nam. Jeg ikke så flink å bake jeg ser du. Håper dere får flere poteter neste år.
klem fra Gamlå

GundaM sa...

Ja godt å få potettene opp av jorda;0) Her er veden bært inn for vinteren!

Hils Masepjusken;0) Mjauuuuuuuuuuuuu

Nr. 5 sa...

Heisann
Så hyggelig det så ut med marked. Sånt burde det være mer av :)
Kakene så gode ut...mmmmums!

Klem fra nr. 5

Elisabeth sa...

Jammi jammi..også jeg som ikke var særlig gottesulten allerede.. ;)

Torilpia sa...

Alltid gøy med markeder .. vi gikk glipp av vårt i år pga uenigheter rundt hvem som skulle arrangere det og hvordan .. Neste år er det vel utbyggingslaget som har tatt på seg jobben .. så da håper vi at vi får oppleve den gode stemningen igjen .. :o)
Ha en fortsatt fin kveld :o)

Mia sa...

Tatt inn alle potetene allt...? Jeg tar bare opp det jeg til enhver tid trenger, og resten har jeg tenkt å vente med til en gang i oktober.... men jeg merker jo at det begynner å bli kaldere (muligens første frostnatt i natt...?) så jeg bør kanskje forte meg...

Jeg var i Drøbak, på "gamle tomter", i helgen, og tenkte på deg... Lenge siden jeg har vært der sist, og dessverre blir det nok lenge til neste gang også...

Anonym sa...

Hallo Hanne,
What a lovely post with such nice pictures, of the market and the cakes (beautiful card hanging on them).. it all looks very "cosy"!
I really like the red skirt i saw on one of the pictures !! I never wear skirts but i likes that one !!It's a traditional one isn't it ?
Did you get all the potatoes out ?
Today we also have a bit of a rainy day but overall september has been a fantastic month...even this rest of the week it's going to be nice again: dry, sunny and 20degrees ! Can't believe it :)
Have a good week and hugs, Janneke.

Les Cotrions sa...

I love all kinds of markets!!! Food, flowers, fish, antique...
I'll try your cake receipe!
Have a nice day!
Hugs,
Vale

Anonym sa...

ma sjekke:)