mandag 8. september 2008

Er det noe å lese ?

Alle leser jeg akkurat nå. Bortsett fra at jeg må forte meg å lese "Bisettelsen" fordi det er en bok som tilhører Ås bibliotek, som Lene (min kollega) har lånt og som jeg "fremlåner", mens hun leser "Bly", den andre boka i triologien til Christensen, som Marianne (min kollega) hadde lånt, men som var min. Marianne leser "Beatles", den første boka i triologien, som er min, mens Lene leser "Bly".... ;)

9788202284664 ok_9788205278097 ok_9788205352803 ok_9788249505876

Bisettelsen av Lars Saabye Christensen (siste bok i triologi). Jeg ble fanget av både "Beatles" og "Bly" - men denne siste er veldig psykisk. Han er veldig syk Kim Karlsen nå og det ble (som Marit sier) kjeeeedelig! Ikke noe for meg akkurat nå! Derfor; "Bisettelsen" ble levert pent tilbake til Lene i dag og jeg tror ikke jeg kommer til å lese den. Det blir heller ikke noe julepresang i år. Christensen skriver vanvittig godt, så det er mulig jeg tar den på et senere tidspunkt.

Thereses tilstand av Hanne-Vibeke Holst (første bok i triologi). "Thereses tilstand" overtalte søsteren min meg å ta med - nå når det gikk så dårlig med "Bisettelsen" finner jeg den frem igjen. 

Lerkehjerter av Margaret Skjelbred (første bok i triologi). "Lerkehjerter" påsto mine venninner Eva og Beathe at jeg kom til å grine av. Det har jeg ikke gjort - ennå! Hun skriver litt annerledes hun Skjelbred. Jeg synes faktisk at ikke den er så veldig god. Veldig springende og lite struktur i boka. Jeg vet jeg får noen mot meg nå, men jeg skal lese den ferdig.

Ut og stjæle hester av Per Petterson. "Ut og stjæle hester" skulle jeg ha lest for flere år siden. Svigerfar fikk den til jul, men jeg fikk aldri lånt den av ham. I sommer fikk jeg den i pocket, så kanskje jeg tar den med til London (i høstferien - jippi!).

I tillegg forsøker jeg å lese noe sosiologi. Bøker er det beste jeg vet, som ikke er søtt!

Det som er tragisk er at jeg ennå ikke har lest "Tusen strålende soler". Det kommer så mye innimellom. Kanskje jeg må spare den til juleferien. Det er jo ikke så lenge til.

8 kommentarer:

Marit - Som Mine Dager Er sa...

Hi hi - godt sagt: Bøker er det beste jeg vet som ikke er søtt! Kunne ikke vært mer enig med deg, gitt.

Har ikke lest noen av disse du skriver om her. Derfor må du gjerne anbefale (evt fraråde) meg å lese dem når du selv har pløyd gjennom dem.

Jeg avsluttet Ken Follett's Farlig Formue i går kveld. Har lest den for 3 gang (har ikke tungt for det - liker bare boka så godt) men nå har jeg ingen som ligger og venter på meg (les: frister meg). Har fått anbefalt mange da, så jeg får se hva jeg hiver meg på. Har du forslag?

Kos deg med bøkene, Hanne. Uten bok blir ingen klok heter det! So true!

Klem fra Marit

Elisabeth sa...

Vi har mange mørke lesemåneder foran oss nå, da er det godt å ha litt å "ty" til ;)

liven sa...

Hei på deg!!
Har "tusen strålende soler" liggende på nattbordet og der har den ligget i tre uker sikkert........ Har lånt den av en venninne så det går nok bra om den ligger en stund til!! Var så flink å lese i sommer men nå er det bare interiørblader det går i!!

Har et spørsmål til deg...........
hvor blir det av frøene??????????

Hihi....bare tuller:O)
Jeg lurer på hvortid jeg må ta pelargoniene i hus?? Her på vestlandet er det jo ikke farlig for nattefrost ennå akkurat men jeg vil ikke at de skal bli ødelagt!!
Kanskje du hjelper meg med dette......

Ha en fin kveld og håper du finner deg en god og spennende bok:O)

~♥~bagateller~♥~ sa...

Meget avanserte utlånsmetoder på biblioteket forstår eg;-P Elskar bøker, og les aller helst krim. Les ein god del så tørr ikkje å tenke på å skulle blogge om det eg les, hadde blitt kun ein bokblogg. Synes det er kjekt å høre ka andre synes om bøkene. Finn eg ein forfattar eg likar, så les eg gjerne alle bøkene eg kan finne av denne. Og no er tida inne for å kose seg i sofakroken med ei god bok og ein kopp te.

Miamor sa...

Takk, takk for ale gode råd!! er så bra med sånne bokormer som deg!! både Miamormnnen og jeg hadde lest hele biblioteket da vi var små, og er fremdeles glad i å lese...men klarer skjelden å finne ut av meg selv hva som er bra!!! Derfor så bra med deg!!!


HA en finfin dag!!Oslo i morgen og torsdag på meg!! vinker du når du ser flyet??

Anonym sa...

Så fint at du skirver litt om hver enkelt bok, det er supre saker for sånne lesehester som meg:) Jeg MÅ ha en bok liggende, ellers er det KRISE. "Ut og Stjæle hester" skulle jeg også ha lest lenge, men det har ikke blitt enda. Få høre hva du synes om den, da! "Tusen strålende soler" er akkurat så bra som "alle" sier, så den kan du glede deg til. Takk for infoen! Ha en fin kveld. Klemmer**

blomma - heidi sa...

Bøker er bare livsviktige, jeg får nesten abstinenser hvis jeg ikke har noen bok på vent.. Jeg leser mest på sengekanten, og da sluker jeg det meste. Men krim og spenning er jo bestandig godt. Jeg har også igjen å lese "Tusen strålende soler", så den dukker nok snart opp på nattbordet mitt;-)

Evami sa...

Du lesehesten... FÅr dårlig samvittighet her jeg sitter,med en bunke bøker jeg skulle lest:) Må vel starte å se film først og så lese etterpå:) Men det at du skriver sånn om bøkene,er kjekt,for ser jeg en av dem når tida kommer tilbake,så husker jeg positiv eller negativ omtale:)

Ha en fin onsdag:) Klem