tirsdag 23. september 2008

Inspirasjon til livet

Dere husker innlegget om "dårlig samvittighet"? I dag har jeg vært på seminar og der fikk jeg bekreftet noen ting og det viktigste, som jeg synes, er at god helse handler om å ha det bra i hverdagen og å "bli sin egen leder". Ta livet tilbake!

Husker dere denne , Gabriellas sång?
Det er nå som livet er mitt...


Foreleser Per Gärdsell fra svenske ”Bunkeflodmoellen”. Han la vekt på å vri tenkingen fra uhelse til helse og forebyggende helse, samt hvordan organisasjonen kan bli en helsefremmende arbeidsplass.
Boken hans kan dere lese om her, på Haugen bok.


Helse er den enkeltes eget ansvar – men det er ledelsens ansvar å legge til rette for og muliggjøre en organisasjon som er helsefremmende.

Uhelse koster mye i form av kroner, dårligere tjenester, ekstra arbeid og et dårligere arbeidsmiljø. Det legges ned store ressurser – ikke minst hos ledere – for å redusere sykefraværet. Vi benytter langt færre ressurser på friskvern og andre tiltak som kan fremme god helse, enn vi bruker på forsøk på å reparere oppståtte skader. Vi er opptatt av faglig kompetanse, men glemmer at forutsetningen for å kunne benytte sin faglige kompetanse, er at man orker å arbeide.

Jeg har jobbet som leder i noen år nå 9-10 år. Om to måneder begynner jeg som personalrådgiver. Det gleder jeg meg til :)

Ha en god dag - med god helse!

17 kommentarer:

Gunda sa...

Hei :) Lenge siden jeg har lagt igjen en kommentar.....MEN jeg er ofte innom å titter vettu :) Viktig og interessant innlegg dette. Boken skal jeg kjøpe inn til min arbeidsplass.
Trivsel og godt arbeidsmiljø på jobben betyr jo nær sagt alt....Har skrevet litt om emnet sånn to, tre , fire ganger jeg også :))Ha en fin ettermiddag !!

Torilpia sa...

Denne hadde de jammen trengt på min arbeidsplass også. De snakker så pent om Inkluderende arbeidsliv med når det kommer til stykket vil de helst bli kvitt de som er for ofte/mye syke.
Man jobber med barn - men kan ikke selv være hjemme med syke barn fordi kapasiteten ikke tillater det. Dermed blir man uglesett av de andre som har vært nødt til å steppe inn.
Dette fører igjen til psykiske belastninger som forverrer sykdom og ikke minst trivselen på arbeidsplassen - som jo ofte er alfa omega ifht om man klarer å gå på jobb.
Viktige saker dette .. flott at du er i forkant av det hele :o)
Ha en fortsatt fin kveld!!!

Anemone sa...

Personalrådgiver!! du og du for en utfordring, spennende da gitt.
Sikkert utrolig spennende også for den som elsker å jobbe med mennesker. Mye sant og mye spenende det d skriver om her, selv driver jeg jo også litt med "coaching" som det så flott heter, en utfordiring, mendet gor SÅ utrolig mye tilbake :-)))


... og hvem glemmer vel Gabrielas sang :-)

Fin kveld til deg.

LISBETH---<-@ sa...

Hi hi, er nok ikke den som lar meg diktere så lett nei!
Har sagt det før og sier det igjen, jeg blogger i vei om det jeg finner for godt, skjer det ikke i dag så skjer det i morgen og ellers er livet bra, slik er jeg og slik er bloggen min.
De får lese den de som gidder, men å hige etter flere lesere eller prøve å tilfredsstille noen , nei det gidder jeg ikke. Passe avslappet til det hele.
Varm klem fra en dorsk og lat blogger som har drukket for mye kaffe og sikkert ikke får sove før alt for sent i kveld, men that`s life! JUHUUUUUUUU.... kom plutselig på at jeg har høstferie fra i dag så jeg trenger vel ikke søvn!

Mona. sa...

Hei på deg,vil du fortsatt ha det rosebildet,eller skal jeg selge det til denne damen som vil ha det? Begynner å bli litt vel rotete her,skjønner du,så jeg vil bare ha det unna....hihii :) Kos deg videre...

GundaM sa...

Arbeidsmiljøet er alfa omega spør du meg ;0)
At vi hver og en respekterer hverandre og stiller opp og deler!

Humør og wienerbrød er miljøfremmende og selv om ikke jeg liker wienerbrød da, men gutta på jobben synes jeg begynner å bli flink til ikke å lage så fæle grimaser når det skal inn i kjeften ;=)

Ha en rasende fin dag imora!

GundaM sa...

Hva, hvor er roligheta? Ser ut til å være noe for meg...

Miamor sa...

Hmmm-klem til deg og!!! Spennende seminar du har vært på da.....sånt liker jeg..!! Trenger å bli minnet på dette.ja!!

er litt sliten etter ei uke alene uten Miamormannen...så ikke så mye blogging, men det kommer seg vel...
Ha ei finfin natt!!

Emmeline sa...

Hei Hanne.

Er på kurs i dag, og har logget meg på dataen. Til min store forundring har det vært en GIGANTISK diskusjn på NIB. Det er jo egentlig bra, for det har iallefall jeg etterlyst.

Ser du har lagt igjen en hilsen til meg.... og jeg må jo bare svare deg. For jeg tror kanskje at det er lett å misforstå det jeg har skrevet på natten i går.

Jeg mener nemlig at det må være rom for ALLE blogger på NIB. Sånne som meg og deg ( som begge blogger om hverdagsliv) må kunne legge oss inn i den kategorien som passer best for oss!! Enten det er avdelingen for Hverdagsliv eller roser og stearinlys avdelingen.

Så kan hver og en klikke seg inn der de ønsker å surfe den dagen....
Det var iallefall det jeg forsøkte å si i går, men kanskje det falt litt dårlig ut siden du skriver til meg??? Gratulerer med ny jobb. Så kjekt!! Fortsett å blogge på din måte, jeg liker bloggen din godt!

Anneh sa...

Gabriellas sång er bare helt topp. Har den på jobb-pc, og hører av og til på når jeg trenger å koble ut hodet litt. Så fint at du gleder deg til den nye jobben, og gratulerer!

Steinbokkjen ;o) sa...

Flooooott ;o)
Da mest avgjerande øyeblikket e alltid AKKURAT NO - våre tanka og ord skapa framtia vår!
Alltid godt m inspirasjon!
Koooooooooooz deg!

PS! Masse Lykke t i ny jobb om litt! Enjoy

Nikoline sa...

Hei. Så kjekt at du fann meg og la att ein kommentar!Ser du har ein flott blogg som eg skal besøka flittig. Greit at eg legg deg på lenkelista mi?
Ja,kanskje hadde dei "primitive" i serien på nrk reagert mindre på eit smalahove enn dei gjorde på tørrfisken...? Ha..ha..
Ha ein fin kveld!
Helsing Nikoline

liven sa...

Tusen takk Hanne!!
Da får jeg oppbevare dem i kjelleren sammen med georginene....så får jeg så de til våren igjen da ikke sant??

gratulerer med ny jobb....sikkert en spennende og utfordrende jobb du har fått!!

Ha en fin kveld:o)

Alex sa...

heisann Hanne.

Så spennende at du begynner i ny stilling.

det tror jeg passer deg.
Så lenge siden jeg har blogget og vært rundt omkring til vennene mine i blogglandia.

Og da må jeg innom deg vet du :)

Marit - Som Mine Dager Er sa...

Dette er et tema jeg brenner for, for det er nemlig også en bit av det jeg skal ivareta i jobben jeg har i dag. Arbeidsmiljø er SÅ viktig. Fordi det "skal være gøy å gå på jobb". Og hvis man jobber i en bedrift/organisasjon som etterstreber akkurat det, har man mange fornøyde medarbeidere. Tro meg; jeg vet. Har jobba 11 år i en velrenommert bedrift som satset mye penger og energi på akkurat det.

Så dritrått og begynne som personalrådgiver. Kan ikke annet enn å ønske deg masse lykke til.

Og Gabriellas Sang ... hvem kan vel glemme den?! Jeg hadde iallefall tårekanaler i fri flyt den gangen i kinosalen ...

Klem til deg.

Tone sa...

Hei Hanne.
Jeg endte IKKE opp på landskonferanse i Øyer Gudbrandsdalen - jeg endte opp hos Barli med streptokokkhals og svimmelt hode.
Så de to dagene jeg har vært borte fra jobb, har jeg vært hjemme. -vurderte å gå på foredraget men har hørt ham før - i fjor, noe av det samme han snakka om hos dere.
Har hatt overnattingsbesøkk av fettern min, kona,og to små trollunger i tillegg, så her har det gått UNNA: Ser jeg deg ikke før høstferien?
Håper dere får en knall tur til London !!!
Shop til you drop!
Tone

Line sa...

Flott innlegg med eit viktig tema... Fungerar ikkje arbeidsmiljøet skortar det raskt på resten og!! Vi var i ein nedbemanningssituasjon for nokre år sidan, og då fekk ein verkeleg sjå kor raskt eit godt arbeidsmiljø kunne snu..Frå positive dagar til negativ og hakkete stemning fordi det var så mange som sto i fare for å miste jobbane sine. Heldigvis så var det ikkje så mange som måtte gå som ein i utgangspunktet frykta, men arbeisdmiljøet brukte vi lang tid på å bygge oppatt.
Personalrådgivar...høyrest spennande ut!! Lykke til med ny jobb:0) Klem