tirsdag 18. oktober 2011

Dille–javel, men må man så må man…

image Ett stykk Bergklematis, Montana Rubens. Ikke tåler den klima her, ikke har den det bra i potte heller. Det er jo galskap å plante en Bergklematis i en potte – men det var denne Montanaen da…

Den er utrolig vakker, vakker, vakker – men blomstrer på fjorårsgreiner, så da gjelder det å holde den i livet gjennom vinteren. Det får stå sin prøve, men det kan holde hardt… Den største faren er kanskje at den tørker ut i løpet av vinteren, så jeg må lage meg et system.

Fra en liten pluttebusk, med noen få grener – til denne som har vokst mange meter, på tross av klipping og pen kultivering skjønner man at den burde fått vært inntil en vegg den kunne pyntet!
image
Dersom du liker klematis og har lyst til å lære mer, bør du gå inn på denne siden som drives av Finn Røsholm. Jeg har hatt mange klematis i potte, men man bør flytte dem ut på et eller annet tidspunkt.

Min erfaring med klematis er at de ofte bruker lang tid på å etablere seg – men dersom det går bra står de veldig lenge og trives godt. Du kan fort se på en klematis at den ikke trives… da blir den ikke særlig stor og ruvende for å si det sånn!

1 kommentar:

liven sa...

Liker godt klematis....og har dessverre mistet mange også!!
Men får de det rette stedet belønner de deg :o)