fredag 6. januar 2012

Dette innlegget er sensurert av meg selv–det er grunn til å tro at her driver jeg med massiv feilinformasjon! Jeg jobber med saken! Asteraceae Compositae–“Pink Parasol”, på folkemunne Purpursolhatt!

image Denne planten er jo en helt fantastisk flott plante – og jeg har mange av dem nå. Mange er kjøpt, helt til jeg skjønte at dette er fint å så selv. Det er en staude!

Det eneste er at det tar litt tid før de begynner å blomstre, så jeg sådde i benker før jeg plantet om.
Denne varianten blir ganske høy – opp mot 90 cm tipper jeg at min er. Dette her er typen “Pink Parasol” og er som Anne (Moseplassen) så riktig påpeker ikke akkurat det jeg trodde den var. Etter litt studie har jeg funnet ut følgende: Asteraceae Compositae. Kan kjøpes som frø hos Solfang – her.  En kurvplante – og må ikke forveksles med medisinplanten “Solhatt” Smilefjes som blunker. Lenken til medisinblomsten er tatt bort – og jeg er nå på rett vei, tror jeg.

Den blir større for hvert år – og jeg tipper også at denne kommer til å spre seg rundt etterhvert og jeg får flere selvsådde stauder etterhvert.

2 kommentarer:

Anne (Moseplassen) sa...

Nå er det nokså mye rotpå dette, men jeg tror at det mest korrekte navnet på den er purpursolhatt, ettersom solhatt brukes om Rudbeckia. Grunnen til at mange bruker navnet solhatt om Echiacea er at den tidligere hørte til Rudbeckia familien (feilplassert).


Uansett, gørrfin er den, jeg skal ha både rosa og hvite og grønne i hagen her etterhvert :D

Maria sa...

Den var fin:) Har kjøpt frø jeg skal så, vet ikke om det er samme, men de ligner i alle fall.
God helg!!