fredag 10. februar 2012

Lilla favoritt–Moseplassens konkurranse

image Klematis Picardy (jeg vet ikke hvilken klematis familie den tilhører, så hvis noen vet det blir jeg glad) har stått i krukke i flere år nå og ble plantet ut i hagen i høst. Potta var altfor liten og jeg orket ikke begynne med en ennå større potte!  Når den blomstrer er den virkelig et høydepunkt i hagen!
Jeg har mange lilla favoritter – men ikke mange gode bilder av dem. Denne, forskjellige allium, Klematisk Etoile Violettes og flere andre. Det kan muligens ha noe med at disse passer til alle mine rosa roser – eller hva tror dere?

Jeg krysser fingrene for at den har tålt omplantingen og kutting av røtter. De er jo ikke alltid glad for det! Den har fått et vakkert (og uanstendig dyrt) klatrestativ fra Krukkegården,  så jeg blir litt sur hvis den ikke kommer! Iallefall er den hittil min største lilla favoritt og representant fra min hage til Moseplassens konkurranse, avd. lilla.

Denne konkurransen er jo også en konkurranse om helheten – for eksempel morsomme tekster og jeg forsøker å få det til – men det blir bare “same old – same old”. Jeg kan jo ikke gjøre det på noen annen måte enn det som er “meg” heller. Da blir det bare kleint og falskt. Alle som leser bloggen min vet at jeg elsker plantene mine og mye av gleden er å gå å vente på dem – og de er alle mine favoritter, men noen gjør ekstra mye ut av seg når de kommer.  Picardy er en av de ekstra – og dessuten var den grisedyr, så da er det ekstra morsomt at den lever mer enn en sommer!
Gammel plass i lysegrønn krukke
image
Ny plass fra høsten, blant løk og rør!
image

11 kommentarer:

Vivi sa...

For meg så er Clematis den flotteste klatreren i hagen.
Tror nok jeg må anskaffe meg noen nye til sommeren.
Flott bidrag du har her! Lykke til.

hageglad sa...

Hei! Lykke til både med konkuransen og omplantningen! Det går helt sikkert fint å flytte den og den får det vel mye bedre nå! Bilde er kjempefint! Hege

Frøya-Heidi sa...

Synes du har valgt en flott kandidat! Klematiser er, som vivi sier, hagens fineste klatrer! Også slipper man ekle,vonde torner som rosene har :-)

Lykke til!

Anne (Moseplassen) sa...

Kjære deg Hanne, vi er alle ulike og det er det jeg ønsker at konkurransen skal speile. og din stil er bra den! Jeg forventer da ikke noen litterære mesterverk, men jeg synes det er topp at folk forteller hvorfor de liker plantene sine :)

krepsemor sa...

Din Picardy er skikkelig flott, og jeg håper den taklet omplantingen og kutting av røtter. Skal en gjøre det altså? Men nå får den jo mye mer plass å boltre seg på, og du skal se den klatrer rakst oppover ditt fine klatrestativ til sommeren :)
God helg og lykke til!

Frøya-Heidi sa...

Ups!

Beklager at jeg rakket litt ned på roser, de er jo flotte planter! Men jeg må innrømme at jeg lar meg irritere litt når jeg skal klippe de ned om våren og sitter fast i en haug med tornete greiner..Men utover det, elsker roser!:-)

Laila -Karin sa...

En nydelig kandidat

Unn sa...

Klematis er noen herlige planter. Nydelig bilde.

Mia sa...

Så fin färg, riktigt vacker och den passar helt säkert fint till rosor. Jag har aldrig tordas plantera Clematis i potte, hur stor må den vara? Skulle gärna haft en på terrassen.
Lycka till :)

Asbjørg sa...

Kjempefin Clematis!

Huldra sa...

O ljuvliga Klematis! Har aldri hatt det selv, men en venninne av meg har en lilla. Blir jo helt fjetret hver gang jeg ser den, og må bare stoppe opp litt hos den hver eneste gang jeg er på besøk når den blomstrer.
Såvisst en skjønn kandidat. :)