onsdag 8. februar 2012

Rød favoritt–konkurranse hos Moseplassen

[image%255B3%255D.png] I fjor var denne valmuen min favoritt over alle. Den hadde minst 7 blomster på og var iallefall 140 cm. høy. Det var en monstervalmue og den produserte mengder av frø. Noen har jeg gitt bort – og det minner meg på at jeg skulle ha en trekning blant følgere av bloggen!
Det har jeg ikke gjort – men det kan jeg jo gjøre… til freddan kanskje?

Jeg har selvsagt noen andre røde favoritter også. Flammentanz, Ingrid Bergmann (selvsagt), noen røde asiatiske liljer og en rød daglilje– men sant å si, jeg har ikke så mye rødt heller… Valmuen er iallefall min favoritt som jeg presenterer i konkurransen hos Moseplassen – i rød avdeling. Klikk på bildet og se virkelig på den – er den ikke fantastisk? Jeg håper at barna blir like fine – men valmuer er utro. De krysser seg gjerne med andre farger og humla suser hit og dit og koser seg uten å tenke på at eieren kanskje vil ha akkurat lik valmue til neste år…
image Konkurransen hos Anne er blitt kjempepopulær og det er ikke rart så gøy som dette er – og det minner meg på at det bare er noen få uker igjen til vi begynner å kjenne varmen fra sola og det begynner å smelte og sildre… min egentlige favoritt er VÅREN!

Jeg så forresten et program fra England –om engelskmenn som hadde kjøpt hus i Italia. De hadde opiumsvalmuer i hagen. Hele 181 – og de ble satt i fengsel. Det var bilder osv. Det er visst strengt forbudt med opiumsvalmuer i Italia, så vi får holde dem i Norge!

6 kommentarer:

Laila -Karin sa...

Å så vakker.

Unn sa...

Aldeles nydelig.

krepsemor sa...

Ja, den var virkelig flott! Det blir spennende å se hvordan frøbarna blir =)
Lykke til!

GRØNN FRYD HOS MONIQUE - sa...

"Digger" virkelig din monstervalmue! For en utrooolig høyde, da! Lykke til i konkurransen!

Anne (Moseplassen) sa...

oi det høres raust ut! ni på en, kult :D

Huldra sa...

Så spennende valmue! Herlig å høre hvor stor den ble. En vakker kandidat. :)

Lykke til!
Har et lite Løv lotteri på gang, så velkommen inn om du vil. :)