fredag 13. juni 2008

Blomsterjunkie

....ordene falt i lunchen da Tone og jeg dro til Roseexperten, midt i arbeidstiden (jeg avspasterte 1,5 timer da...). Det var ikke verre enn at vi måtte kjøpe med en Hurdalsrose til Lene. I Drøbak kommer den til å få det fint. Da passer det med å vise et bilde av min Hurdalsrose igjen :) Det var litt mørkt da jeg tok bilde, men pytt samme!Tones første møte med Roseexperten var overveldende. Sååååå mange flotte roser. Hun fikk endelig bestemt seg for 5, dvs to var til mormoren. Jeg fikk med meg 4 til slutt. Tre var planlagte og bare et impulsekjøp.

De av dere som er i nærheten av Råde og som ikke har vært på Roseexperten ennå - dere har gått glipp av noe :)

To nye sorter alså til hagen min:

Broder Cadfael - tre stykker, bildet her er funnet på internett. Broder Cadfael er en Austin rose og helt nydelig. Pionlignende blomster. Plantene er litt små ennå, men blomstrer langt utpå høsten.
Så trengte jeg en blomst til min gamle sinkbøtte. Jeg har vurdert oppstammet lavendel eller oliventre. De jeg har funnet har så langt enten vært veldig dårlige eller veldig dyre. Derfor nok en rose.

Scarlet hit. Hun er en miniatyrrose og helt vakker... Hun fikk plass i garasjen inntil videre da det kom slagregn og hagl akkurat i det jeg skulle til å fikse litt med henne.


Til slutt en liten hverdagshistorie. Markjordbærene kommer og det er min datters favoritt. Helt fra hun lærte seg å gå har hun plukket markjordbær. Hun konkurrerer med trosten men noen blir det igjen. I går fikk jeg, farmor og farfar et hver og "resten var til pappa".Flowerjunkie - that is what my colleges call Tone and me. Two new rosetypes today and a strawberry "reserved daddy" from our daughter.

Have a great weekend. I'll be away for some days. Husband and daughter have to manage alone for a few days.

26 kommentarer:

vosgesparis sa...

so you are a flower junkie ;)) I can see you have great plants.... It is great that loppis is also a norwegian word ;) I like it !

Miamor sa...

Ja, nå har jeg sett en nyydlig film!!

Miss Potter, en akkurat passe koslig engelsk liten film!
anbefales på det varmeste!

herlig med utedoen...den hadde jeg sansen for!!

God helg!

ChatrinesLiving sa...

Heihei!
Så mange hærlige roser!!
Å jeg får bare lyst på enda flere;) Men jeg må vel se om jeg får til de jeg har først;)
Tusen takk for gode tips!!!
Ønsker deg en flott helg, og nyt synet av de vakre blomstene!!
Klem fra chatrine:)

Anne på Moseplassen sa...

hihi, det kan jeg tenke meg ja, at du er en blomsterjunkie :)

Jeg ser at det ser ut som om din baby violett kansje vinner frøken stemor konkuransen. Jeg kunne tenke meg å interviue henne og publisere interviuet i morra om hun vinner, så om du kunne ta kontakt pr e-post så har jeg spørsmålene klare :D
epostadressen min er moseplassen alfakrøll gmail.com

Mia sa...

Hurdalsrosen din er så flott! Hvor mange år har du hatt den? Jeg viser også bilder av min Hurdalsrose i bloggen nå, men min er bare noen få år gammel. Jeg har fått helt dilla på roser, og kjøper mine hos Vestbye planteskole på Hafslundhalvøya ved Sarpsborg. Der har de et fantastisk utvalg av historiske roser.

Anette sa...

Hei og god lørdag :)
Liker innlegget ditt om at "Hage trenger ikke å være dyrt" Falt bare pladask for løsningen med det gamle toalettet....rett og slett herlig!!

Sologbolig sa...

Kjempeflotte roser. Sjøl har eg bare to sorter: Flammentanz og Fresia. Ja og så har eg ein som eg ikkje veit namnet på, den har eg fått. Den har lyse-lyse rød blomster. Ha ei fortsatt fin helg!

Evami sa...

SÅ søt dattra er da:) Reservert pappa,regner med at smelta helt totalt:) Skjønner at pappa`n også er glad i markjordbær da:)

Skjønner godt at de kaller deg Blomster-junkie jeg,men jeg får ksoe meg med den flotte hagen din og din glødende interesse for blomster.Det smitter litt over skjønner du Hanne... Men det er ikke sikkert at et blir så mye blomster da,men har laner om noen kasser til neste år:)

HÅepr du koser deg i Larvik:) Ha en fortsatt strålende helg:) Klem Eva

FO - 2 sa...

Gratulerer med seieren til deg og Baby Violet. :)

Gamlå sa...

Tusen takk for kommentaren i bloggen min. Så masse fine roser du her viser. Skulle ønsket at jeg hadde grønne fingre, men det har jeg ikke. Får heller nyte synet av det dere andre planter som gror.

hilsen Gamlå

GundaM sa...

Innom for å gratulere deg og baby violet jeg også;)
ha en flott uke der ute!

The House That A-M Built sa...

Oh that little strawberry, reserved for Pappa, is the most gorgeous thing I have seen! Thank you for your kind words on my blog... your English is fantastic... just remember we cannot speak a word of Norwegian so you are the clever one! A-M xx

Miamor sa...

Ja Bergen er nydlig. Fint mange steder når det er sooool da...

Ha en god dag, Hanne!!

♥ H@rmoni ♥ sa...

NYDELIGE ROSER!
Tror jeg må hamstre litt flere roser til hagen.
:O) Flott og blomstrende uke!

Evami sa...

No e det full fræs her... Vært barnebursdag i helga,og no e det forberedelser til bursdag imorra. Gjett om det er en spent 3åring vi har.....

Håper du har spennende kurs-dager i Larvik:) Klem Eva

Anette sa...

Hei igjen :) Ser vi liker de samme bladene. Har du lest "Bolig pluss" ? Kjøpte nummeret som kom ut i mai, og her var det masse lekkert. Tror forresten at dette bladet er ganske nytt. Uansett, mange herlige bilder fra innomhus og hage. God uke til deg også!!

M.E.V. foto sa...

Hei! Har funnet ut at den blå blomsten i bloggen min er en Aksveronika. Den finnes i mange farger. Min er en avlegger fra mamma's hage, så den er ganske gammel. Vet ikke om den er å få kjøpt i hagesenter...

Miamor sa...

Syns de var så spesielle de blomstene..

Gøy med noe annerledes...

Gratulerere med stemora!! Nydlig!!

Natta! Skal opp kl 05..Fly til Oslo, men bare dagstur! Hurra!!!

Ellas Inspiration sa...

Va roligt att du länkar till mig! Tack!

Är uppe i ottan.. Snart skall det grattas...

Ha en bra dag!

Kram Karin

Anonym sa...

Takk for det!
Ja, dramatisk, så tenkte det var best å bare hoppe i det før den gamle bloggen ble alt for innarbeidet.
Det var stadig irritasjonsmomenterhos blogg.no- her og forsåvidt, men man får i alle fall en finere layout :)
Gratulerer med nye skjønnheter til hagen, Broder Cadfael er aldeles nydelig!

Evami sa...

Hei og hopp!

Stakk bare innom for å ønsek deg en flott dag,og velkommen hjem igjen:) Klem Eva

Anonym sa...

Takk for hilsen i bloggen min. Du har en flott blogg. Kommer garantert tilbake hit. Ha en fin uke!

ChatrinesLiving sa...

Heihei!
Takk for tipset med den linken:) Fikke sjekket den siden, jeg visste ikke at det fantes så mange farger på denne blomsten. Å tenk at det er store trær av de i varmere strøk... Spennende i grunnen!

Finfin kveld til deg!
Klem fra chatrine:)

Elisabeth sa...

Fantastisk vakre roser, gratulerer! Flere som er "flowerjunkies" ja *ler*
Ang frøspørsmålet ditt så lager jo hengepelargoner frø ja, pass på at de er modne når de taes. Og er du i tvil, ta et frø og stikk i litt såjord, iløpet av 14 dager vil du se om de var klare til og høstes eller ei. Utrolig morsomt å så pelargoner, og ikke minst superlett! Lykke til.

Anne sa...

Jøss å min, nå har jeg ledd her i mange mange minutter. Mest over den do-en i grunn. Snedigste jeg har sett, og om du trenger flere vet jeg av ett som ligger i fjæra her. Jammen ta er du en kreativ dame :-))

Og så søt den lille markjordbær var :-), og for en omtanke..., blir nesten rørt her jeg sitter jeg nå.
Håper nå dere får flere etterhvert, slik at dere kan få en god posjon med fløte på.... Hadde denne fått fløte over seg måtte en hivd ut en redningsbøyle vet du :-)

Nyt kvelden.

Torunn sa...

Ahhhh, så HELDIG du er!!

Ja, her nærmer det seg ferie. Rart at alt pakker seg bare sammen rett før gitt! jeg er sur, lei, sliten og skikkelig udregelig om dagen.....
Er stiv fra korsryggen og opp til æra og syns bare synd på meg sjæl... Er sikker på at ingen i hele verden har det værre enn meg nå....;-)
Om en uke fra nå....DA er jeg nok blid igjen .-)

God tirsdagskveld!

Klem Torunn