tirsdag 14. juni 2011

Jeg hører Maria von Trapp!

nuns-salzburg Vi planlegger ferie gjennom Tyskland og til Østerriket – og jeg sitter og ser på bilder og leser om landet, og foran meg ser jeg Maria von Trapp og alle ungene – og “The hills are alive with the Sound of Music” gjaller i hjernen.

Det er egentlig litt forstyrret skjønnhet når det er Julie Andrews som kommer frem – og ikke barokkens Mozart, som jeg egentlig er mer interessert i. Salzburgområdet er like stolt av Mozart som de er av Sound of Music, virker det som.

Vi finner vel noen “Barockes Juwel am Alpenrand”, får jeg håpe og ikke bare “Sound of Music” kvelder. Bildet er fra turist sidene til Salzburg og heter Two nuns enjoy the scenery.

3 kommentarer:

Helene sa...

Så deilig å planlegge ferien, da! Spennende med Tyskland og Østerike:o) Jeg har bare så vidt vært på dagstur i Tyskland når vi har vært på Danmarksferie, hi hi! Det må jo være spennende å oppleve naturen og kulturen..for ikke å snakke om en tur opp i Alpene!

Kos deg videre med planleggingen!
Heleneklem

Fru.Underberget sa...

Østerrike er et nydelig land!! Jeg er gift med en østerriker og bodde der nede i to år. Sound of Music er en amerikansk film og mannen min hadde ikke engang hørt om den før han traff meg!
Har vært i Salzburg bare en gang. Husker det klare vannet i elva som rant gjennom byen. Var også innom en nydelig park der.

Anbefaler også å ta turen til Bad Ischl som er en times tid unna. Her er keiservillaen hvor keiserfamilien hadde sin sommerresidens. Og ja, Hallstadt som er den eldste byen. Og Gmunden med Mondsee. Og, og, og... Åååå, du er bare så heldig - masse fint å se fram til. Gute Reise!

Anne Lise sa...

Det er morsomt og reise. Når en i tillegg får hjelp til å finne ut hva en burde oppleve, slik som her, blir det jo ekstra spennende! Klem fra mamma