tirsdag 13. september 2011

Høst er tiden for å flytte pioner.

image Oldemor pionen sto for vått og har blitt “begravd” av to digre Hosta. Jeg fant ut at det var best å flytte pionen. Pionen har jeg fått fra min oldemors gamle hage i Langesund – og jeg vil jo gjerne at den skal overleve. Det var så vått i jorda at vannet rant av spaden. På tide å flytte den! Håper at plassen den fikk blir bedre.

5 kommentarer:

Kari sa...

Sikkert et bra tidspunkt å flytte. Jeg flyttet en pion i vår, og det var ikke vellykket. Tror jeg har lært til neste gang. Nydelig farge på pionene dine.
Ha en god dag :)

Fru.Underberget sa...

Ja, hos meg skal det også flyttes rundt på stauder nå i høst. Hostaene har en tendens til å vokse seg store slik at de skygger for andre planter. Jeg har ikke hatt pioner før, kjøpte tre stk på plantesalg hos Plantasjen men har ikke fått plantet dem ennå... Ser ut til at to av dem ikke har likt ventetiden - håper de ikke har blitt ødelagt... Da kunne jeg jo likegodt spart meg det plantesalget og heller kjøpt en til full pris om våren.. Veldig fin farge på pionen din, kolseig at den har vært i familien så lenge. Ha en fin dag!

Anne (Moseplassen) sa...

ja, de tørker da ikke ut heromkring iallefall...

an-magritt sa...

Tusen takk for fine ord og gratulasjoner inne hos meg. Det varmer og gleder! Og du, du har en nydelig blogg. Koser meg med bilder av vakre blomster.

Ha en fin helg!

Åpent hus sa...

peoner er så fine
har noen fra avdøde svigermors hage
huset skal selges nå, og jeg vil gjerne ta noen med meg.
tror du det er for seint å flytte de nå??
må nok stå i krukker over vinteren.
noen tips til hvordan jeg skal få gjort flyttinga så vellykka som mulig?


beste hilsner
fra
Åpent^hus