onsdag 25. juli 2012

En vakker “spot” i hagen.

image Hage handler om å kunne se det vakre forbi det stygge. I min hage er det alltid noe som er stygt – og jeg øver meg på å se forbi det og heller se det som er vakkert!

Flammentanz” med “Rosa Helenea Hybrida” opp mot kirsebærtreet er vakkert. Rosa Helenea Hybrida er som en liten surprise der den slynger seg i kirsebærtreet. I fjor satt det 5 meter (minst) lange skudd opp i Kirsebærtreet og nå blomstrer den! Den dufter vidundelig og er virkelig en “må ha” rose i hagen. Min hage er ikke laget for “Lykkefund” – en annen Helenea rose, en slyngrose/rambler. Helenea Hybrida ble plantet før den kalde vinteren 2010/2011.
Den har altså greid seg igjennom to veldig tøffe vintere og står nå i hagen på tredje sommeren og blomster hemningsløst. En utrolig deilig plante! Til sammenligning har “Flammentanzen” slitt litt mer og det sier litt om Honningrosen som den også kalles. Forhåpentligvis tar den over kirsebærtreet fullstendig og gjør det til et rosetre!
image image
image image

7 kommentarer:

Sologbolig sa...

Nydelig !! Så lurt og fint å plante Flammentans opp til et kirsbærtre. Ha ein fin dag.

Marit sa...

Så mange fine roser du har :-)

Elisabeth sa...

Åee..vakkert :) Så gøy at det er flere som bruker gamle fruktrær som klatrestativ, mine gamle fruktrær har fått en rose ved stammen alle sammen, deilig :)

Vigdis sa...

Fint partnerskap dette. I mitt kirsebærtre vokser naboens roser :-)

Marianne sa...

Så flott med blomstring oppover kirsebærtreet. Viktig det du sier om å overse det som ikke er fullt så vakkert til enhver tid, men ikke alltid like lett.

Turid sa...

Den hvite rosen var virkelig lekker! Flott måte å bruke kirsebærtreet på!

lavendel mio sa...

Så nydelige roser du har!
Den hvite er bare så lekker:)
Ikke dumt å plante oppetter frukt trærne, der ga du meg en ide:)
Ha en fin dag, Hanne