tirsdag 31. juli 2012

Høstbestillingen 2012

Lilje Black Out  (5 stk) Lilje Black Out
Høyde: 120-130 cm
Blomstring: Aug-sept.
Løk str: 14-16
Lilje Purple Prince 5 stk Lilje Purple Prince Blomstrer:juni-september
Høyde:125
Løk:12-14
Narsiss Avalon  (10 stk) Narcisse Avalon
Høyde: ca 35 cm.
mars-april
Narsiss Mount Hood  (10 stk) Narcisse Mount Hood
Lang blomstringstid.
Høyde: ca 50 cm. Løk str: 14-16
Nyhet! Narciss Wave (10 stk) Narcisse Wave
Høyde 30-35 cm
NY! Allium Sphaerocephalon (25 stk) Allium Sphaerocephalon
Høyde: ca 60 cm. Løk str: 5-6
NY!Allium amp. Gracefull (5 stk) Allium amp.
Gracefull
Det er mulig at noen synes det er for tidlig å planlegge neste vårs blomstring – eller liljeblomstringen neste år. Det synes ikke jeg. Det ble for fristende – og det er nå jeg ser hvor jeg har “hull”. Det vil si – jeg har vel ikke hull, men usymmetri og behov for ommøblering!
Jeg ble så lei meg i år for at så og si alle tulipaner var spist av jordrotter at jeg nå har bestemt meg for å satse mer på narcissblomstring, allium og liljer. Det blir iallefall ikke spist av rådyr og jordrotter – jeg venter selvsagt på iberasneglens inntog, men det får briste eller bære!

Jeg skal ha ennå flere – men dette var det de hadde på hageglede.no. Zimtrade åpner sin høstkatalog 1. august. Så inntil da får dette være bra! Allium Aphaerocephalon hadde jeg i fjor – men de kom ikke igjen i år. Narcisse Mount Hood var en kjempesuksess i hagen i år – derfor flere av disse. De andre er nye og spennende for meg. Det er ingenting som en begynnende vårspiring! Den beste tiden på året synes jeg.

Alle bilder og produktbeskrivelser er fra hageglede.no – jeg håper det ikke blir feilleveranser i år. Jeg har noen dårlige erfaringer fra flere leverandører! Noen ganger er feil helt rett – mens andre ganger er feil helt, helt feil….

5 kommentarer:

Marit sa...

Du har bestilt mye fint av løker. Jeg har heller ikke tulipaner, bare narcisser. Jeg synes de er så vakre, og så er det jo et pluss at ikke jordrottene liker de. De liker spesielt ikke keiserkrone, for den løken stinker. Husk på det! :-)

Underberget sa...

Dette var en fin bestilling:-) Hvit allium skal jeg også ha. Veldig trist å lese at tulipanene dine har blitt spist opp av jordrotter, skjønner godt at du ble lei deg! Er det billigere å bestille på nett eller er det bare bedre utvalg? Jeg handler for det meste på hagesenteret.. Ønsker deg en fin hagedag videre:-) Klem fra Berit

Vigdis sa...

Det er moro å planlegge vårblomstringen. Fine ting du bestiller. Den rosalilla Alliumen er søt.

Turid sa...

Helt nydelige liljer :) Jeg får bare mer og mer dilla, men den fæle soppen eler hva det var, botrytis tror jeg det het, tar knekken på mange her om dagen.

Gentiana nivalis sa...

Det var mye fint, mulig jeg hermer litt:-) Får snart katalogen i posten og gleder meg til å sitte og drømme. Det er jordrotter her jeg bor også, så mora mi har ikke tulipaner. Jeg har dyrket dem i en kasse da jeg bodde i blokk og håper jeg kan fortsette med det. Må vel bare dekke kassa litt bedre, for her er det kaldere om vinteren.