lørdag 2. juli 2011

Enkel silkepion

imageDe finnes i mange farger – og er blitt veldig populære igjen. Særlig de store, lyse rosa og doble.

De enkle er undervurderte etter min mening. De er veldig vakre – og holder seg mye bedre i dårlig vær, som det ofte er i juni når de blomstrer.
Mange har den store, gule knappen i midten – som er veldig fin, synes jeg. Disse kjøpte jeg på nettet og det var små knoller, som tok tre år før de begynte å blomstre litt. Nå fjerde året blomstrer de ganske bra – og er blitt litt store, så nå må denne flyttes. Jeg har selvsagt plantet for tett…

Det ser også ut som om de har det veldig fint med den kalde vinteren som har vært – og, for all del husk: de skal ikke plantes i tung, våt jord (som jeg gjorde i fjor med noen nye… ). Det tåler de ikke. Da råtner de… vel, så må man ordne til høsten igjen… Godt en har noe å drive med, sier nå jeg!

Forøvrig har jeg vært i Freiaparken i dag – og det var strålende. Ny dag venter i morgen – med nye rosegale folk og mange som ikke er så gale, men bare hyggelige! Vi ses i Freiaparken… forresten er Gros Hage der og Garden Girl og Hagemos planter og Rom hagemiljø, og…. Hvorfor ikke bare ta seg en tur!

1 kommentar:

Bjørg 47 sa...

Enig i at de enkle er vakre, likedan med enkle Roser. Intet e vel som Aicha, når den blomstrer med sitt vell av gule roser. Ha en fin sommer.