lørdag 16. juli 2011

Honningknoppurt

Den er stor, vakker og elsket av innsektene i hagen. Den har vokst seg kjempestor på et år - men delte seg i blåsten tidligere i sommer. Etter det ble den litt rotete, men jeg har ikke hatt hjerte til å røske den opp for alle dyra sin skyld.

De fleste er velkommen - unntatt rådyr, elg og liljebiller.... og... Iberiasnegler (som naboen har funnet noen få eksemplarer av i år - jeg er klar for krig..). Bortsette fra det lever jeg i komplett harmoni med dyr, hagen og jeg! Litt blåst fra eller til kan man ikke hisse seg opp over.

Det er ikke mye å hisse seg opp over - unntaket er kanskje lus, rosesikader, kålsommerfugl-larver, andre larver, andre roseskadedyr og ekle buorm! Bortsett fra det lever vi i en slags total ZEN-tilværelse og nærmest litt buddistisk tilnærming til alt det vakre! Alle har sin lille plass i hagen. Unntaket er kanskje brennesle, engsoleie, kløver, vassgress, tistel, klengmure, meldestokk og burot.

Alt er perfekt... unntaket er kanskje været... God sommer!

2 kommentarer:

mona.z sa...

Nydelige hagebilder:) Rosene dine er utrolig vakre, spes. Austin rosen Mary Rose. Har ikke prøvd meg på de enda, klimaet her vest er for vindhardt. Mye av ugresset du ikke har, finnes i mengder hos meg, ikke fordi jeg liker det, men tiden strekker ikke til. Prioriterer heller de bedene som ser noenlunde fine ut, etter stormene i juni. Bruker ingen kjemikalier i hagen, men plukker brunsnegler i en bøtte med saltvann. De er hatobjekt nr. 1 her i vår hage, vi har ikke rådyr eller elg, men nok av lus og grådige biller. Sommerhilsen fra meg:)

Tulip sa...

Fine blomster;)
Ja en del kryp og ekle skapninger som kan finnes under steiner og i bed...men som regel klarer man å leve med dem!
Kos deg!