søndag 3. juli 2011

Rosedager i Freiaparken–bilder og en liten stemningsrapport

Det har vært to fantastisk dager i Freiaparken. Tusen takk til Kraft-Food som åpner parken i samarbeid med Norsk Roseforening, hvert år. Det var flott vær til å gå i parken og mye hyggelige, blide folk. Parken viste seg fra sin beste side – og blomstringen var helt på topp. Det kunne ikke vært bedre.

Det ble gitt noen tilbakemeldinger på at det var litt kø rundt forbi – kanskje særlig i kafeen. Det er ikke godt å ta imot mange hundre mennesker på en annen måte enn det som ble gjort. Håper at folk syntes at det var fint allikevel. Jeg har iallefall hatt det helt supert – og truffet mange roseentusiaster og mange som “bare” synes at det er vakkert å se.

Vinneren av konkurransen for buketter var Elisabeth Grande. Orange Austin-roser var tema i hennes bukett. Alle var vakre og det er virkelig vanskelig å velge – og hva som er penest er en smakssak ikke sant?
imageimage
imageimageimage
imageimageimage
imageimageimage
imageDenne siste kom helt fra Jørpeland for å delta i konkurransen og er dyrket frem av Idar Jansen. Rosen heter “Mamma Gudrun” og er satt i produksjon i Danmark. Kanskje er den å få tak i til neste år i Norge. La oss håpe det.

Den er en stilkrose – sone H4 og disse sto flott i vase etter to dager i Freiaparken og etter en lang biltur fra Jørpeland.

Idar Jansen har vunnet “Plantearvprisen 2010” og har hagen sin på Jørpeland. Du kan lese mer om Idar Jansen her. Han fortalte meg i dag at han ville gi seg med å plante roser når han hadde 300 – vi får se hvordan det går!

Oppdatering 4.7.: 1750 besøkende publikummere og artikkel i Aftenposten i dag! Løp og kjøp.

Se flere bilder på denne lenken eller på Facebook: "Rosedager i Freiaparken 2011"

2 kommentarer:

Ragnhild Topp sa...

Så flott at du er så rask Hanne, lekker presentasjon som viser hva vi holdt på med. Hilsen Ragnhild

Monella sa...

Fin rapport, Hanne.
Og fantastisk innsats fra deg - og Ragnhild - under Rosedagene!