lørdag 21. juli 2012

Perfekt!

image Denne dronningen får lov å være i hagen min, selv om den er en pingle!

Den er en av de første rosene jeg kjøpte – fra bildet, på impuls i plantesenteret. Synd at den ikke dufter.

Dette prakteksemplaret står ved trappa – fordi den er så pen. I en krukke. Den overlever ikke ute hos meg.
“Queen Elisabeth” er en klaserose, sone H4. Kostet hele kr. 49,50 på salg og ny i år – den forrige tørket ut i kjelleren for to år siden. Så da lærte jeg det! Den må ut tidlig om våren! Den trenger gjødsel og vann – kjærlighet og stell. Men så blir den fin og blomstrer helt til frosten. Den forrige jeg hadde ble stor, selv om den sto i krukke!
 
Jeg er jo ingen “rosa person”. Det vet alle som kjenner meg – alle klær, sko og vesker er sorte. Når det gjelder blomster er det noe annet! Jeg elsker rosa roser – og liker mindre de røde, orange og gule. Det synes i hagen min! Favoritten er det som engelskmennene kaller “Blush pink”. Lyse rosa – babyrosa! Datteren min fikk det ikke – bare hagen!

“Queen Elisabeth” kan du lese mer om her.
image image image

4 kommentarer:

Sologbolig sa...

Nydelige rosa roser. Ha ei fin helg.

Mariann sa...

Så flotte bilder du har tatt! Queen Elisabeth har nydelige blomster, litt sånn stilkrosefasong. Her klarer den seg vanligvis. Men en av mine måtte gi opp etter to harde vintre her. De to andre så litt pinglete ut i vår, men kommer seg.

Underberget sa...

Veldig vakker rose! Enig med deg når det gjelder rosa i hagen og ikke i garderoben:-) Jeg var innom et hagesenter for å få anbefalt en rose til å plante i krukke, men fikk da beskjed at roser ikke trives i krukke og ikke vil klare vinteren. Tar du din inn eller dekker du den godt til når frosten kommer?

Tigertina sa...

Det er noe spesielt med roser i den fargen! Nydelige er de, liksom litt ekstra uskyldige =)