tirsdag 10. april 2012

Rosedagene i Freiaparken 2012

Lørdag 7. og søndag 8. juli. Adresse:  Johan Throne Holsts plass 1, Oslo.

Åpent kl. 12.00 til 17.00, begge dager.

image

Entre kr. 60, barn under 15 år gratis. Hagelag som kommer samlet får rabatt. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er minibank på Freia.

Rosedagene i Freiaparken arrangeres av Norsk Roseforening. Under Rosedagene er det utstilling av roser og rosekonkurranse med premiering.

Gallicarosene er en rosegruppe med mange vakre og hardføre roser.  Gallicaroser er valgt som tema under årets rosedager og det vil bli foredrag om Gallicaroser og salg av Gallicaroser fra Norsk Roseforening. Rosene leveres av Hesleberg Gartneri.

Norsk Roseforening vil som vanlig ha egen informasjonsstand, hvor du kan komme med spørsmål om roser, kjøpe Sortslisten, rosebøker, rosekort, og tegne medlemsskap.

Andre stands:

  • Hageselskapet, informasjon.
  • Mellbyes planteskole selger roser.
  • Du vil finne andre stands hvor du kan kjøpe potteroser, avskårne roser og liljer, stauder, pelargonia, fuchsia, klematis, rosegjødsel, plantevernmidler, hageredskaper og nyttige og morsomme saker til hagen.

I auditoriet vil det bli eventyrstund for barna og foredrag om roser. Våre trofaste veteranmusikere vil underholde ute i parken.

Rosedagene er en fin anledning til å oppleve den unike og vakre Freiaparken, som vanligvis ikke er åpen for publikum. Parken er kjent for sin spesielle utforming med skulpturer, springvann, og stor roseprakt. Publikum har også adgang til Freiasalen, med de tolv store maleriene av Edvard Munch. Roseforeningen tar sikte på at det også i år kan bli kunstomvisninger ute og inne i parken.

Det vil også være salg av mat og drikke, samt at Freiabutikken vil være åpen for salg av sjokolade.

Freia er en næringsmiddelbedrit og det er derfor dessverre ikke adgang til å ta med seg hunder eller andre dyr inn i parken.

Slik kommer du til Freiaparken fra Jernbanetorget, Oslo:

  • Buss 30 Nydalen til holdeplass Birkelunden/Toftes gate
  • Trikk 12 Kjelsås til holdeplass Birkelunden
  • Trikk 13 Storo til holdeplass Birkelunden

Et mer presist program blir publisert på våre hjemmesider og på Facebook, så snart det er klart.

Roseforeningen vil gjerne ha deg som medlem og hvis du ikke greier å vente til Hagemessen eller til Rosedagene, ta kontakt med oss via hjemmesidene våre eller pr. telefon til vårt sekretariat tlf: 32 79 36 38.

2 kommentarer:

Vivi sa...

Dette høres så gøy ut. Har aldri vært der, så kanskje det er på tide i år!

Sunniva sa...

Det er gøy. Jeg var der i fjor og har lyst i år også:-)