tirsdag 17. april 2012

Er det behov for angst–eller er det godt nok?

DSC_0039 Dere vet – den typen angst som plutselig kommer over en når man har sagt ja til en journalist – som skal komme å snakke med meg om roser og nystarta Roseklubb i Drøbak / Frogn.

Hun hadde lyst til å snakke om valg og stell av roser – og det er da den kommer, angsten for ikke å kunne nok…

Det må jeg huske å si – jeg er amatør og ingen ekspert, men avisa vet det ikke sant?

Hvis de ville snakke med eksperter så kunne de avtalt et intervju med dem – ikke sant? Ikke sant?

I mitt nærmiljø er Universitetet for Miljø- og biovitenskap og flere av norges fremste roseeksperter beveger seg i det miljøet…  Sannheten er at jeg er en glad amatør – selvlært sådann. Jeg kan litt mer enn “folk flest” om roser etterhvert – men det er absolutt ikke på ekspertnivå. Egentlig kan jeg bare “mine egne” roser.

Så var det hagen da – der har jeg jo ikke gjort stort i år pga eksamen på torsdag og angsten for det (og eksamen) er ikke noe mindre… Alt koker ned til redselen for å miste kontrollen og å ikke være bra nok – god nok. Hva er godt nok – og er det sånn at jeg bare må slå meg til ro med at det er nødt til å være godt nok – uansett…?

Bildet er forøvrig fra Dag Lyngars hage.

7 kommentarer:

Anne (Moseplassen) sa...

Hanne, jeg synes du skal senke skuldrene, og så skal du fokusere på å formidle hageglede og tips som er relevante for ordinære hagere. Sånne supereksperter kommer ofte ikke med de beste rådene, de er gjerne distansert fra amatørdyrkerens forhold og forutsettninger, og makter ofte ikke å ta selve forklaringen ned på et lettfattelig og relevant nivå.

Lykke til, dette går superbra!

Villrose sa...

Du må nok slå deg til ro med at det du kan og sier er bra nok ;-)

He-elt sikkert mer enn bra nok for journalisten og leserne. Og du vil sikkert inspirere til hageglede og roseglede. Blant annet ved å foreslå litt andre sorter enn "Nina" og andre kjedelige klase- og stilkroser. (Håper jeg, da!)

Ps. Lov å være litt urolig, men ikke mer enn at du er skjerpa...

Zopp Design sa...

Det går nok så bra skal du se :)

Vi har en give-away på gang. Kom innom og vinn fine premier da vel :)

Anonym sa...

Trur eg rota med signaturen på siste innlegget, men det var altså frå meg :)

Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Du kan helt sikkert mer enn nok til å komme med gode rosetips! Du kan jo gjerne si litt om hva som er fint å plante sammen med roser og hvordan man kommer i gang med et rosebed. Enkle oppskrifter er både folk og journalister glade for.

Så ble det innmelding i roseforeningen på meg på messa - og Dags rosebok.

GRØNN FRYD HOS MONIQUE - sa...

Kjempelykke til! Bare husk å gjøre avtale om å få lese intervjuet før det går i trykken. Slik at du kan rydde unna eventuelle uklarheter og misforståelser, som journalisten mener å ha hørt deg si - men som du selv vet du sa noe annet om...

Cindy Garber Iverson sa...

Your anxiety is understandable. But you will do very well. I am certain.

Cindy at Rosehaven Cottage