mandag 20. mai 2013

To sikre roser–og nå er jeg helt sikker!

image image
Dette er to du kan stole på – de to gullene mine (hvit) Louise Bugnet (H7) og (rosa) Therese Bugnet  (H7).  De tåler alt, (unntatt råtter som sagt) – og de er de eneste to som er uberørt av vinterens kulde og vårens iskalde vind.

Jeg har bare måtte klippe noen få tuster på dem og de står der sprekkeferdige og stunke og vakre – uten en eneste prikk! Egentlig kunne man kledd hele hagen med disse. De er utrolig vakre. Blir litt store busker (som kan klippes), dufter, blomstrer hele sommeren – og nærmere en “kinderegg”-rose enn dette kommer du ikke! Godt at det er noen lyspunkter. Halvparten av rosene døde og den neste halvparten er tatt av greinbrann eller frysetørket i den kalde vinden. Vel, jeg har trua – og noe kommer. Noen stiklinger har jeg satt og noen roser er grønne helt, helt nederst. 

I dag har jeg forøvrig brukt tid til å glede meg over det som er vakkert – og sett bort fra at jeg har funnet de første brunsnegleegg, liljebillene, døde roser, døde stauder og jordrotter som har tatt over bedene… Rådyrene har jeg ikke sett noe til – så langt!

Pionene er flotte. Liljene er flotte. Marikåpe, geranium, lammeører og forglemmegei er supre – noen Hauchera også. Syrinhortensia lever, et par tre klematis – inkl. min Vitticella – Etoile Violettes. Vrihassel og bronsehassel er flott! Plommetreet har mange blomster – kirsebærtreet også! Det er mye å glede seg over, når alt kommer til alt. At bestillingen på hvite påskeliljer nesten gikk bra – og at to av tre tuer er hvite er ikke galt! Ruteliljene er superfine.  Tynt med roser blir det – men pytt…

5 kommentarer:

Gårdsjenta sa...

hva er herdigheten på den på det første bildet?? den var nydelig :)

flere av mine roser er helt brune også, bare så vidt det er grønt nederst.. hvor mye skal jeg klippe på de da? :)

Et nytt landsbyliv sa...

Det er heldigvis mange lyspunkter også etter en hard vinter. Godt at noen trofaste viser god livskraft.

Et nytt landsbyliv sa...

God noen trofaste slitere dukker opp i bedene etter en hard vinter ! Utrolig hvor glad man blir av sånt :)

Inger sa...

Sorgligt med dina rosor och andra växter, tack och lov har ingen av mina rosor dött, men det kommer inte att bli någon rossommar i år. Jag har två Geschwindrosor, 'Geschwinds Nordlandrose' och 'Erinnerung an Brod', gillar dem båda.
Kram

Min Verden sa...

Denne er fra http://gyldenlakk.blogspot.no/. Jeg kom til skade for å trykke feil. Nå er den her iallefall:
Bra at noe (mye) har overlevd. Men for en rar vinter. Min kjære Lykkefund får en nedskjæring igjen i år, som i 2010. Ser i alle fall noe grønt helt nede ved rota... Og min store flotte Maidens Blush, har også takket for seg :-( Men en hardhaus er Comte de Chambord, den ser nesten uanfektet ut ved siden av de brune restene av et par Schneewitchen og Climbing Iceland. Kanskje blir det noe annet enn roser som får erstatte disse. Vi får se.
Ønsker deg fine vårdager i hagen!