mandag 30. mars 2015

På tide å komme seg ut...

Etter en lang vinter lengter jeg å komme meg ut i hagen! Det ble et lite tilbakeslag med 50 cm snø i forrige uke - det har tross alt vært grønne plener en stund og krokus blomstret. Den ligger nå under snø!

Rydding i bed, gamle grener og rusk og rask skal ryddes bort - men rosene venter jeg litt med. Det skal være museører før jeg klipper - og alle roser skal ikke klippes. Noen skal bare pynteklippes litt. Tørre greier skal bort selvsagt - og gamle nyper og blad. Jorden skal renses for gamle blader og det skal legges ut kukompost og gjødsling begynner jeg med i april - engang - avhengig av været!

Louise Bugnet pryder innlegget - og denne rosen ble årets rose i Norge i 2014. Det er en skikkelig hardhaus - rugosahybrid og blomstrer gjennom hele sommeren. Kan utmerket brukes som hekk - i bed eller helt for seg selv på plenen et eller annet sted.

Jeg gleder meg til vårsesongen - som jeg alltid gjør - og først står årets Hagemesse på programmet 17. - 19. april. Jeg er å treffe på standen til Norsk Roseforening, som alltid. Koser meg på messa! Virkelig. Først skal jeg ha påske selvsagt - og kanskje blir det noen dager i hagen. I alle fall litt kalking, som jeg ikke har gjort ennå.

God påske - god vår!

1 kommentar:

Villrose sa...

Gleder meg til å se Louise Bugnet igjen! Hun står full av skudd :)
Ha en fin påskeuke!