onsdag 27. april 2011

Ferieplaner - steder å lengte tilbake til. Ystad og Österlän.

Stedet er Ystad - og området rundt Ystad i syd-Sverige. Simrishamn! Der hvor gule og rosa stokkroser smiler om kapp til solen. Buskrosene er store som klatreroser hos meg og parkeringsplassen har rosehekk, istedenfor Tuja og betongstein. Dette lille, sjarmerende huset, lå i en sidegate fra gågaten i Ystad.
Det er så uendelig vakkert der - og svenskene er (når sant skal sies) litt bedre på å pynte opp offentlige rom. Norge kommer etter og mange byplanleggere gjør en god jobb - men vi snakker også om at klimaet vårt er en litt større utfordring. Det blir nok ikke Sverige i år heller - kanskje neste år?

6 kommentarer:

marit´s,,, sa...

Ja der var det vakkert,forstå at du lengter ditt ,Marit.

Ekte Interiør sa...

Ja dette er et nydelig sted! Vi var akkurat i det området i fjor sommer. Det er som å komme til et annet (mer eksotisk) land synes jeg - som er svensk! ;-) Når vi var der hadde vi 30 grader døgnet rundt. Utrolig flott opplevelse!

stallnilsen sa...

Kjempefint sted du viser oss, og en flott hageblogg du har her, følger dæ videre, koselig om du følger mæ og, ha en fin kveld, Lisbeth :O)

Elisabeth sa...

Ystad så jo bare nydelig ut, har du noen hoteller/hytter du kan anbefale og bo på der? Alltid ute etter vakre feriesteder :))

Det blomstrer året rundt sa...

Hei!
Ja,dette var et fint sted!Ystad er et navn jeg skal huske.
Jeg har fått nyte våren på en spesiell måte i denne påsken: brakk nemlig lårhalsen og kom hjem fra sykehuset langfredag.Heldigvis har vi alt på ett golv hjemme.Jeg kommer meg ut og rundt på krykker....Setter veldig pris på en kommentar for tiden,selv om bloggen min er "død"!Kommer sterkere igjen siden.....
Klem !Torbjørg

Blomstrer.blogspot.com

AnneH sa...

Så koselig bilde du viser. Jeg er enig med deg. Sør-Sverige er flott. Vi ferierte der for mange år siden, og minnene om landskapet vi kjørte gjennom sitter fortsatt i. Nå er det båtferie som gjelder for oss, men jeg ønsker meg fortsatt en ferie i sør-Sverige!Var der forresten når valmuene blomstret. Det var rødt over alt!