torsdag 14. april 2011

Har du gjødslet rosene dine - eller trenger du noen tips?

Mine roser har fått gjødsel og dette her er ikke så lett. Hva er nok gjødsel? Jeg må stadig sjekke steder som kan veilede meg - og for de som er helt nybegynnere har jeg funnet en dansk side som er veldig oppklarende!

Rosenposten.dk - de har en mengde tips og vakre oversiktsbilder over mange, mange roser. Denne butikken kunne vært en veileder for andre som selger roser/planter.

Jeg må si at jeg gleder meg fryktelig til de første rosene kommer i blomst - det er det vakreste! Mens jeg venter driver jeg og pusler i hagebøker, blader, blogger og andre steder.

6 kommentarer:

Hagen i Grubba sa...

Du ba meg holde ut, at tiden gikk fort til vi kunne begynne ute i hagen. Og jaggu hadde du rett :) Nå har jeg holdt på i to hele dager. Men jaggu kjennes det at kroppen har hatt lite med hagetrim i vinter!! Men nå går det vel bedre dag for dag!
Rosenposten.dk er en flott side ja!

mona.z sa...

Takker for godt tips om Roseposten DK. Ellers har jeg ikke gjødslet mine roser enda, må vente til helgen og to hele fridager:) Jeg pleier å bruke kugjødselkompost kjøpt på plantesenteret, og rosene mine blomstrer fint. Vi har også høns i hagen, men denne gjødselen må blandes godt ut. Har tabbet meg ut flere ganger med for sterk hønsegjødsel, og drept mange flotte planter. Ønsker deg en fin torsdag:)

liven sa...

Hei Hanne
Er det tid for gjødsel allerede....da må jeg se hva jeg har!
Tror jeg kjøpte noe kugjødsel i fjor....
Takk for tips forresten :o)

ha en fin fin dag!!

marit´s,,, sa...

En fin side du tipset om ,og jeg får nok få kjøpt noe gjøsel til rosene mine.
Ha en fin dag Marit.

Drømmen om en romantisk hage sa...

Hei Hanne.
Akkurat det eg trengte nå! Tips til gjødsel av roser. Eg bruker kugjødselkompost på mine og ikke mer. Kort og godt fordi eg har ingen anelse på hva, når og hvor mye gjøsel rosene skal ha. Men at de trenger tilskudd av noe er eg ganske sikker på for mine roser misser ofte blader. De blir brun prikkete og faller av. Ikke noen plante eg villig viser frem altså.
Takk for tipset!!
Hilsen Catharina

Ekte Interiør sa...

Tusen takk for den fine kommentaren om vår flyvende hylle! :-)