tirsdag 6. mai 2008

Finværet fortsetter og vi jobber videre :)

Først til alle mine søte bloggevenner i cyberspace. Tusen takk for inspirasjon, tilbakemelding, kommentarer og hilsninger. To my englishspoken friends out i cyberspace, thank you for leaving comments at my place :)

I går ryddet og spylte vi verandaen. Jeg tok ingen "før" bilder. Jeg trenger ikke avsløre alle svakheter og latskaper... Nå er det ryddet og min favorittplass får muligens en ansiktsløftning i løpet av sommeren. Selve ringmuren er den som må rives og ordnes med - men det spørs om vi ikke trenger noen fagfolk og 150. tusen til det! Foreløpig får vi gjøre så godt vi kan av det vi har. Jeg tror kanskje jeg må gå til det skrittet å kjøpe nye puter og duk iallefall nå snart (sukk for en belastning).


Jeg tok med et eget bilde av et skap som står på verandaen. Det har stått der i mange - mange år. Helt siden før min 30 års dag og denne sommeren blir jeg 41 *sukk*. Vel, uansett. Jeg har tenkt på at jeg skal gjøre noe med dette. Foreløpig har det blitt med tanken, men nå er tiden kommet. Jeg burde satt det på låven, ja jeg vet og fy meg!

Den som rydder - den finner. Plutselig lå de der - beslagene som tilhører bordet på kjøkkenet. De har sikkert liggi der i flere år. Nå skal de i salmiakk og få en ansiktsløftning sammen med bordet. Når verandaen nå er ryddet blir det plass til maleprosjekter :)For my friend out in the big - big world, this is my veranda. Yesterday I cleaned up and washed it. I didn't take any "before pictures". I don't need to expose all my weakness and lacyness. I look forward to spend many nice and bright summer nights there this summer. It is my favorite place in the house. It's a second livingroom during summer. It needs a rather big renovation, but I try to do the best out of it. We really need to spend some money and time to mend it - but I will not put my self in a "complaining-situation". I need to think big and be grateful about the things I have - and that I have a good life is the most important thing. Even though - I like to buy new things - the next thing is nice pillows and a tablecloth. (please read through my wrong spellings and bad English :)).

14 kommentarer:

Anonym sa...

Dear Hanne,
Fantastic to read your blog in english. So wonderful, i feel very honoured !! By the way i like your second livingroom a lot. We have to sit outside in the garden, but a veranda with a roof over it is something i would really like especially when the weather is a bit wet, like we have a lot in the Netherlands :) I wish you luck in your search for pillows and table cloth !!
Hug, Janneke
PS. is it ok if i link your blog to mine ?

liven sa...

det skapet så jo så fint ut!!! Har du tenkt å sette det på låven???
Klatrehortensia kan du jo bruke over alt. de er dekorative og dekker mye....men er ikke vintergrønn!! Stå på med dine prosjekt!!
Ha en fin kveld:O)

Evami sa...

Heisann Hanne! Man trenger da ikke vise fram rotet sitt:) Men så kjekt å ha en sånn plass,er det tak på den? Siden skapet har stått utr og ikke blitt totalt ødelagt. Skjønner at du koser deg der,og håper på å få reparert. Skapet var fint,og ser ganske gammelt ut. Du rekker det vel engang i framtiden:)

Er det ikke kjekt når ting en leter etter plutselig dukker opp? Lykke til med maleprosjektet ditt:)
Og ha ei fin uke,håper at den ikke blir alt for travel:)

Klem Eva

Gjersvik & Johansen sa...

Blått er godt! JO enig med deg! NOe lyst funker bedre på vegg.
Da vi begynte å male her i huset, tenkte jeg at jeg skulle la gutterommet være slik det var(gulaktig). Men Eldstemann skulle ha et univers "inni" senga si, og dermed måtte det blått til, for å illustrere en himmel.Og helt øverst i taket er det festet raketter, stjerner osv..
Men nok om det!!!!
Syns verandaen ble kjempekoselig når du fikk på plass hagemøblene og litt småmøbler her og der!!

Lyst på livet! sa...

Kjære Hanne!!

Jeg må si som Liven....Du har vel ikke tenkt å sette det skapet på låven??????????????????????

Det ser jo bare DRITFINT ut! Lov meg at du bevarer det da! Mal det da vel... Om du likevel skal sveive i gang malekosten på kjøkkenbordet (de beslagene var kjempefine de også!) er det jo fort gjort å dra over et par strøk på skapet også. Tenk så fint det vil bli! Med blomster på...en liten nusselig duk (blonde?). Inni skapet kan du ha alle bøker og blader du skal lese i sommer ogkanskje et vinglass lett tilgjengelig!

Skal du ha nye puter og div til møblene dine, ta en titt på Kid. De har mye fint og det har kommet meg for øret at det er billig der nå (hvorfor oppdager jeg sånne ting altfor sent?? Det er mange som reklamerer med "ta 3 og betal for 2. Jeg er mere sånn "ta 2 og betal for 3". Mao rimelig håpløs :-))

Ha en deilig kveld Hanne!

Ps....at jeg ordner mye med bloggen om dagen sier vel mer om hvor lite annet jeg gjør....sukk...
Har du forresten sett værvarslet for de neste dagene??

Klemmer fra meg :-)

Min verden sa...

Ups - nei, det glemte jeg å svare på - nei, skapet skal pusses opp -men det burde stått på låven til jeg fant det for godt å pusse det opp :)

Lyst på livet! sa...

Urna fikk planter i går :-)
Får se om jeg ikke får lagt ut noen bilder av det i morgen.

Gleder meg til å følge med det skapet ditt gitt!

Du og Tone får avspasere en dag og komme ut hit å drikke rosevin ;-)

Klem

Evami sa...

Jeg er våken ca 2 ganger om natta nå,så formen er mye bedre:) Tusen takk for omtanken Hanne: Er godt når noen tenker på en:) Ha en fortsatt god kveld:) Klem Eva

Hulda sa...

Virkelig fint på terrassen, ser for meg krukker og kurver med blomster her etterhvert. :) Det skapet var jo kjempefint!!

Gårdsromantik sa...

Vilken underbar byrå - tyckte den var så fin som den var!

Kram Maud

Lyst på livet! sa...

Ps...har vært inne hos Liven og sett på hennes klatrehortensia, og dy\u har helt rett! Det er ikke sånn min er :-)
Skal se om jeg får tatt noen nye bilder jeg <.-9

Natta...

Linda sa...

Hei Hanne,

Koselig med hilsen fra deg.
Forresten, det skapet ditt er jo kjempetøft! Du må ikke sette det på låven, det må få stå fremme og vise seg fram! :o)

-Linda ;)

tinemor sa...

Deilig med vår og opprydding etter en laaaaang vinter!
Så kozt det ble.
Spennende å følge med hva du evt skal gjøre med skapet/komoden :-)

chatrine sa...

Heihei!
jeg syns nu du har det kjempekoselig på din veranda!
ikke alltid behøver alt være så nytt! Å det skapet var knallfint, det må du bare la stå der!:)
Kos deg masse i det fine været!
Å send gjerne noen solstråler til meg også!;)
Klem fra chatrine:)