lørdag 10. mai 2008

UTFORDRING PÅ EN LØRDAG

Utfordring fra Eva. Den må jeg forsøke å svare på :) Jeg kan ikke juge - det er altfor mange som kjenner meg skikkelig som leser denne.

3 navn jeg går under: Mamma, Hanne (selvfølgelig) og "ja kjære" (det siste er ikke alltid helt positivt for å si det mildt).3 ting som skremmer meg: slanger (inklusive stålormer - jeg hater dem), miste noen man er glad i (det siste fortrenger jeg mest mulig), å miste jobben.

3 ting du ofte/helst har på deg: Svarte klær, øredobber av en eller annen variant, hårspenne (når håret vokser vilt og uhemmet som det gjør nå og jeg ikke får kommet meg til frisøren).

Sannheter om deg selv: Stor, sinna/høylytt (ikke hele tiden - men iblant, sjeldnere nå som jeg begynner å bli gammel), hater intenst å rydde (det er det verste jeg vet - men jeg elsker det når jeg er ferdig). Noen ganger er jeg ei skikkelig kjeftesmelle - men jeg er mild og god (iallefall innimellom).3 ting du gjerne vil ha: Ny symaskin (jeg har aldri blitt venn med den jeg har - selv om alle sier at den er bra), Alessi vannkoker, Kitchenaid kjøkkenmaskin. (Det høres råflott ut - men, men...)
Ja, dette var gaske lett faktisk.

Tre nye som skal få utfordringen: hmmm - Tone, Torunn (lyst på livet) og Miamor. Ja, de tåler det nok. De får iallefall utfordringen - så er det jo helt frivillig dette her med blogging.


Dagen har ellers gått med til å håndtere et dusin roser, potetsetting (jeg snek meg unna som vanlig), luking, planting av andre ting og kos i solen, frokost og lunch ute. Middag - svimeslått i sofaen. Deilig. Ønsker alle en riktig god pinsehelg - håper dere alle får en fin helg med familie og venner.

Potetsetting må til. Deilige poteter hele vinteren igjennom :)Ny rose i gammel krukke. Tommelise, liten buskete med små røde/rosa blomster. Skal forhåpentligvis henge utover krukka.
Denne skal til min gamle farmor som blir 88 år i juni. Hun får en rose i sinkkrukke som er litt letter for henne å håndtere. Rosen heter Superstar og er vakker og lukter helt nydelig. Det er et av mine første roseminner fra farmors gamle hage.Mannen forbereder nytt rosebed ved inngangen. Gamle steiner kommer til ny verdighet. Kommer til å bli kjempefint. Greier ikke å bestemme meg for farge på huset! Det må jeg snart.To day I have been out in my garden. The weather is still great and I'm dealing with a dusin roses and other summerflowers. A litte bit sunburn, but not to bad. Potatoes are well taken care of (I sniked out this year also). The picture with the sunflower is me! The top text whas a challenge. What I am afaid of (snakes) - what things I like to get (the alessi and the kitchenaid). Have a nice weekend all you people out there in cyber space :)

13 kommentarer:

GundaM sa...

Flott vær hos dere og skjønner jeg!!!

Likte traktoren deres jeg da, en i min ånd!
Så deilig det må være å avle opp egne poteter. Driver litt jeg og da men i potter og kar...Blir ikke så store og mange, men gir en deilig følelse;)

Ha en fin dag!

chatrine sa...

Skal si du har vært effektiv ute med alle plantene dine!
Gøy å lese om deg, og koselig med bilde da!
Her er det snøvær i dag igjen, så her skal ikke jeg utafor huset i allefall... Frøene som jeg sådde vokser i allefall godt inne;)
Ønsker deg en riktig fin søndag, og nyt finværet!
Klem fra chatrine:)

Evami sa...

Så gøy at du tok utfordringa:) Så koselig å ha et ansikt å sette på navnet ditt:) Man får vite litt mer om hverandre når man tar denne utfordringen:) Så kjekt at det er flere enn meg som hater å rydde.. Vaske og ryddehjelp hadde vært tingen her hos oss...

Så deilig å kunne høste sin egen potet,smaker si
sikkert mye bedre enn butikk kjøpt vil jeg tro:=) For en deilig dag dere hadde ute igår:) J

Flink mannen din er til å lage bed da,vi skulle ha lagd bed under vinduet vårt i 2 år... Nå blir det duk,detk med bark,kantet med steiner og kasser med blomster oppi der... Er planen da:)

Nå har jeg vært og servert i konfirmasjonen til dattra til ei god venninne:) Koselig,og så fikk jeg være med i selskapet... Hu var så fin i kystdrakten sin:)

Ha en strålende søndag:) Klem Eva

Fru Fjeldhammer sa...

Så kult å spise egen produserte poteter da...


ManU mannen her har vært veldig blid i dag, smiler fra øret til øret!


klem

Marit sa...

He he, så ble vi bedre kjent med deg også. Kan ikke skjønne at du skal være så temperamentsfull - du ser jo så blid ut på bildet ;-)

Og tenk å være selvforsynt med poteter. Det må være herlig.

Ha en fin pinsedag.

Lyst på livet! sa...

Hei på deg Hanne!

Så kosleig med en utfordring! Vør trygg, jeg skal ta den. Men akkurat nå er jeg bare en kjapp tur på nett før jeg skal ut å nyte den fine dagen det ser ut til å bli i dag også:-).

Så koselig å se ansiktet ditt også! Kan ikke skjønne at du er ei kjeftesmelle!!??!!

Ha en deilig dag, så blogges vi :-)

sol&bolig sa...

Hei og takk for hyggelig kommentar i bloggen min. Hos deg har det vert stor aktivitet ser eg. Eg har for det mesta vert lat i pinsen, men skal gå ut og ta eit kraft-tak på nordsida av huset , der var det utruleg mye ugras ...ein spesiell sort (veit ikkje navnet) poppar opp før ein får snudd seg. Ugrasluking er ikkje favoritten for å sei det sonn !! Nyt siste dagen i pinsen.

Tone sa...

Å jada, jeg skal ta utfordringen!
Men i to dager nå har vi ikke hatt internett, ogda kan du tenke deg hysteriske fru Eng!!
MAnge bilder gitt!! Men det vakreste er dog bildet av alle rosene i bilen!! fy fasan!!

Og til alle dere andre som tror at Hanne er ei kjeftesmelle, så har hun tatt litt hardt i. Hun er en kjempehyggelig og god venn, at hun har temperament (som enkelte andre...)- er ikke det samme som om hun går rundt og freser hele tida!

Landliv sa...

Skikkelige vårbilder hos deg - herlig! :-)

Fru Fjeldhammer sa...

Tusen takk... og awarden går jo videre til deg og... alle som er innom bloggen min får den... og ingen er vel mer kreativ når det gjelder planter og hage som du!!

Ha en fin uke..

Tiril sa...

Koselig du besøkte bloggen min,her ser jeg der er driftige folk ja.
Fine bilder du viser vårlig og fint.
Du jeg er en heldige eier av Alessi vannkoker og kitchenAid maskin og den er topp!!!
håper du har hatt en fin pinse

Fru Fjeldhammer sa...

jo, det er du!! :0)

Fru Fjeldhammer sa...

Ingen fare.. men tusen takk! Og jeg mener fortsatt at du er meget kreativ!! Dine "grønne" fingre er din kreativitet...

sov godt a, ikke lenge til helg igjen *S*