lørdag 31. mai 2008

Bloggtreff på Ramme gaard

Takk til Torunn som fikk oss med på dette. Tenk at jeg har bodd i nærheten av dette hele tiden uten å dra dit. Glade damer på tur. Vi ble ikke så mange, men det gjorde slett ingenting. Vi hadde det topp. Personlig er jeg litt (mye) solbrent, men lykkelig. Det er et fantastisk anlegg og jeg sitter og lurer på hvor mye penger, tid og energi Petter Olsen egentlig har brukt på verket.

Happy ladies after the tour. I’m thinking after a day out on ”Ramme gaard” – how wonderful it is that people who has money, spend them on these beautiful things and share it with us. It was a beautiful garden and so not typical Norway. It is rather unusual for Norwegians to spend so much money on art and a great garden. The place is not open all summer but they talked about that they maybe should have some weekends open this year.

There was also a plant sale and I had to takes something with me. Follow the chains. I will publish all my pictures on my other blog.


Vi fikk kjøpt planter og det var noen "kjendisgartnere", som jeg ikke hadde hørt om tidligere, men det er fordi jeg ikke har fulgt med. Tommy Ahnby og Geir Moen heter gutta og Tommy er Magnoliaspesialist og Geir er spesialist på eksotiske planter. Det er ikke overdrevet og det var veldig flott. Selv kom jeg hjem med bare en Corylus avellana 'Red Majestic' (rød vrihassel) og en Heuchera 'Plum Pudding'(Alunrot). De var til gjengjeld veldig fine. Jeg hadde veldig lyst på noen av de eksotiske, men jeg tror jeg skal skolere meg litt først. Synes jeg må det når planten koster 450 kroner! Dermed var det bare å begynne å grave igjen... :)Det var helt fantastisk i hageområdet. Vi hadde omvisning. Jeg har mange bilder som jeg legger ut på hagebloggen min. Det var snakk om at det skulle være noe åpent i sommer. Det må man håpe på - ellers skal det være teater på gården i sommer og det har jeg lyst til å se.I hagen står det mange skulpturer og digre krukker som installasjoner i hagen. Denne er selve inkarnasjonen på en vanlig norsk husmor (ifølge Tone). Jobber som en hest og ser ut som en kvinne...

Dette var et gammelt bryggerhus som hadde stått i Oslo. Noe var visst fikset på, men grunnelementene var fra det gamle og flyttet ut til gården.

At Petter Olsen har fått til dette i Norge er helt fantastisk. Jeg er en dårlig fotograf og har problemer med å finne fine motiver, så i virkeligheten er det ennå finere.

15 kommentarer:

Tone sa...

Hanne!!
Jeg er SÅ glad for at jeg kjenner deg - og at vi har HAGE og estetiske ting som felles tanke og mening med livet.
Dagen idag var vel en sånn mh - la det synke inn-dag, helt utroooooolig!!
Er det MULIG at det finnes en sånn park i Norge, bare et steinkast hjemmefra, og så har jeg aldri vært der før??Jeg skal gjøre MYE for å benytte meg av parken de få gangene den er åpen.

Jenteparty i kveld - jeg kjørte bil, hjemme nå klokka ett.
Ha en god søndag i hagen!!Torunn er vel sliten der hun er på gourmetklubb i Drammen.,..

christinasinteriør sa...

Så utrolig koselig at dere møtes. Hadde jeg vært nærmere hadde jeg kommet!!
Tusen takk for hyggelig kommentar!
Klem fra meg!

Evami sa...

FOr en deilig dag det ser ut som dere hadde Hanne:) Blir litt misunnelig på at dere har fårr oppleve Ramme Gård,det ser jo helt fantastisk ut:) Og Shakespeare der,må jo være en like fantastisk opplevelse...

Og så flott at dere kosa dere,det gjorde vi også.... Holdt på fra 17-03.00...Det siste var ikke særlig lurt når misnten våkna kl 06.15 i morres,men det er da ikke hver dag:)

Du får igjen,så nå har jeg svart på di utfording,og så har du fårr ei ny av meg:) Ha en flott søndag:) Klem Eva

chatrine sa...

Heihei!
Så koselig dere har hatt det! Og så masse fine bilder!

Her hadde vi jaggu vår første og eneste sommerdag så langt, det var deilig! Jeg måtte bare sitte ute hele dagen!!:) Fikk faktisk en anelse farge også;)
I dag derimot: grått og vått igjen... Husvaske-dagen dette da;)

Ha en riktig fin søndag!
Klem fra chatrine:)

Evami sa...

Fårr ei ny,faktisk... Fått kanskje.....

Evami sa...

Heisann!!!

Var inne og så på på bildene på hagebloggen din...WOW,er denn plassen i Norge....Helt fantastisk vakkert:) En plass hvoe man virkleig kan drømme seg bort.

Deilig med så godt vær,at ungene kan bade og kose seg.. Her er det grått,men 15-16 grader læll,så vi skal ikke klage altfor masse:) Men sola skal titte fram igjen imorra;)

KOs deg vidre i hagen:) Klem Eva

GundaM sa...

Så fin en dag dere har hatt da. Hit skulle jeg gjerna ha tatt turen ja ser jeg;)

Takk for tipset;)

Lyst på livet! sa...

Hei på deg!

Tusen takk for i går! Det var SÅ koselig å møte dere! Og den hagen.....har aldri før sett noe så vakkert. Har prøvd å innlemme min kjære i alle mine fremtidige planer for vår hage og han rister på hue og ler...

Kvelden i går var kjempemorsom og dermed ikke en fullt så morsom dag i dag. har vært litt sliten, men egentlig ikke værre enn at jeg har kommet meg igjennom ;-)

Ha en deilig kveld.

Klem Torunn

tinemor sa...

Så gøy med treff!
Og for en hage/park!
Helt fantastisk!!!

Anonym sa...

Hello Sanne, oeps sorry, my daughters name is Sanne !!
Again: Hello Hanne,
How was you blogmeeting last saturday? Did you enjoy yourselves ? When i saw the picture i just saw happy faces so it must have been a lovely day.Did you ever meet before? If not: it must have been very exciting.
Do you live near Oslo? On the 14th of july we will arrive in Oslo by boat from Kiel. When we have the complete schedule i'll tell you the route and the places and the dates.Maybe it's better when i send it by e-mail.
Have a nice week!!!
PS How did you exam go?
Greetings, Janneke

liven sa...

Dere høres ut til at dere har hatt det kjekt!! Ville gjerne vært der:)
Flotte bilder du har tatt....må inn å kikke på hagebloggen din også!!

Ha en fin kveld:O)

Evami sa...

Hei på deg:) Håper du har hatt en flott dag i dag:) Klem Eva

moseplassen sa...

takk for vandringen, jeg har ikke vært der enda og synes det er kjekt å få se noen bilder derifra :D

Les Cotrions sa...

Hi! What beautiful garden! Where is it? I'm Italian and I live in Tuscany, but I come in Norway sometimes because my husband is from Bergen. I love your country and I often have Norwegian guests in my home. My hobby is home decor shared with my friend Paola and we like going to flea markets and special shops both in Italy and in France where we buy for our homes and for our web-site too. I haven't a garden but a beautiful balcony overwieving the roofs of Lucca. I enjoy your beautiful pictures and flowers so much!
All the best from Italy!
Ciao!
Vale

Anonym sa...

I just added your website on my blogroll. Really enjoyed reading through. Excellent information!