søndag 4. mai 2008

SOMMERDRINKDenne fikk vi servert av vår søte datter i dag. Hun hadde egentlig lyst til å lage middag - men det skulle være laks, så da ble det en drink til oss istedenfor.

Oppskrift:


appelsinjuice
to saftis
litt vann
litt sukker
litt solo

Den var veldig god - og det ville jeg selvfølgelig sagt uansett - men den var virkelig god og frisk og deilig drikk i varmen :)

Fingern er bedre og dette å blogge at man har vondt er virkelig måten å få omtanke på. Tusen takk. Jeg har både brukt grønnsåpe, Aloe Vera osv. Den er mye bedre og i morgen er den helt sikkert helt fin igjen.

Har kost oss masse ute i dag og jeg fikke ikke gjort alt jeg skulle i dag - men krukkene er iallefall ute, de som skal ut nå. Rosene er klippet. Brennesle er lukt bort også endel løvetann. Liljebiller har jeg selvfølgelig drept i dag også ca. 30 tenker jeg. De er uanstendige om dagen og forsøker å legge egg i tillegg. Noen egg har jeg også tatt.


Krukkene som er ute har stort sett roser - unntatt den ene som har en Humle som allerede er en meter høy!


Denne sandsteinkrukken er i virkelighetene mer sandfarget. Ble hvitere på bildet. Blir spennede å se om alle rosene blir solbrente og krøller bladene sine.

Nå skal jeg slenge meg i stolen med peppermynte te. Deilig dag.

13 kommentarer:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
sol&bolig sa...

Hei! Ja så blei det sol og varmt da, og masse uteliv.Det har blitt reine latmannshelga for meg, men det er godt det og av og til. Har plantet litt på veranda og i hage, det er vidundermedisin for både kropp og sjel. Håper det går bra med fingeren din og ha ein fortsatt fin kveld!

Gjersvik & Johansen sa...

nå fikk jeg lyst på en liten forfriskning.. må se hva jeg finner i skapene....!

Tone sa...

Hei Hanne!
Jeg ilte ut før frokost, og tenkte over hva jeg skulle ha på plantesenter, så så fort klokka nærma seg tolv, så dro jeg og nabon avgårde. Med virkelig flotte negler og fingre...hehe - skal man på plantesenter så kan man like gjerne kjøre "traktor" og komme ferdig møkkete fant vi ut!

Vi skulle bare ha litt. Jeg skulle bare ha noen sekker med jord, og bare littegranne frø kanskje, og kanskje et par klematis.
Vips, så ble et par av det og et par av det til både six-pack med lavendel, fem klematis, bjørnebær, salvie, blodstorkebb, blabla...frø til rødbeter, erteblomster, blomsterert, sukkererter....

I fjor tok jeg masse flotte frø til diverse. Hvor er de hen?
Kunne brukt kvelden til å lete, men har brukt kvelden hos Trine og Kjell på etterpålag etter konfirmasjonen, med mer enn nok i magen (og også flere i hue...) -så er jeg så mett atte guri malla. Men det var koselig da!

Nå venter strykebrettet, en eller annen film og muligens om jeg får skvisa inn en tekopp om det er plass.

Huset inne lider når det er knallvær ute!

Lars har mura og styra, og gravd hull på hull - jeg bare peker og vifter med arma, han iler til.

Sees i morra!

Marit sa...

Den drinken hørtes forfriskende ut. Alt med smak av appelsin er jo så godt!

Det er bra fingeren er på bedringens vei. Selv om det "bare" er en finger kan det være alvolig nok. Hadde nemlig samme poblemet i fjor. Hele hånda hovnet opp og jeg måtte på sykehus og operere. Hadde gått betennelse i fingeren fordi et bittelite fremmedlegeme hadde satt seg fast under huden uten at jeg visste det.

Håper du får bekjempet billene dine. Har du prøvd Permetrin Ekstra? Fås kjøpt bl.a. hos Plantasjen og dreper alle slike små kryp. Veldig bra middel. Jeg bruker å spraye der edderkopper liker å veve spinn. De er ikke der etter at jeg har sprayet !!!

Lykke til !

tinemor sa...

Så snill en datter du har da!
Jeg har også holdt på litt i hagen i dag. Det er så deilig når været er så godt.

Anonym sa...

Hallo Hanne,
Thank you for our kind words on my blog. It's nice to meet new bloggers and i watched yours. It's a shame i cannot understand the language but i like watching the photo's. Especially the ones from your garden, because (as you maybe noticed) i like to do gardening a lot.

Evami sa...

Hei Hanne og gratulerer med bloggejubileet ditt:)
Her har det skjedd masse,og det ser ut som om du har kosa deg i helga:) Godt med sol og litt varme. Livet blir litt lysere da,og alt går unna så mye fortere:O
Har kosa med med bloggen din i disse 2 mnd,og fortsetter med det:)

Skada fingeren din du da,det hørtes ikke noe særlig ut. Håper at den er mye bedre nå:)

OG snille dattra di,som har laga drinker til mamma og pappa,så søt og god da.. Og den drinken så kjempe god og forfriskende ut:)

Ha en flott mandag:) Klem Eva

liven sa...

Godt med noe forfriskende i all jobbingen:)
Bra at fingen din var kommet seg da.....vi blir jo helt handikappet!!
Ser ut som du har en flott tomt.....naturtomt??
Ha en fin dag:O)
"Her skine sola i vinduskarmen"

Livy sa...

Heisann!
Så skjønn hun er da - er jo så koselig når barna lager i stand! Fine hagebilder du viser:-)

Ønsker deg en fin start på uken!
*klem*

LISBETH---<-@ sa...

Vi får nyte vår og sommer fullt ut med planting, soling og juice..herlig.
Håper fingeren din blir fisk, off det der hørtes ikke godt ut. Ha en flott dag.
klem

♥ H@rmoni ♥ sa...

Deolig med en god drink i vårsola!
Du har jo fått stelt en del i hagen, og rosene blir sikkert vakre når de blomstrer.
Den røde rhododendronen du spurte om, vet jeg ikke navnet på. Den blomstrer nå, og er veldig vanlig rundt omkring. Det finnes jo så mange vakre. Jeg kjøpte en rosa i dag, som skal et annet sted i hagen og den blir ikke så veldig høy. Fint å blande litt, for de skal jo passe inn i terrenget i hagen også.
Ha en fin kveld!

Lyst på livet! sa...

God kveld i stua, Hanne!

Hvordan går det med fingeren? Håper den er blitt helt frisk igjen :-)

Ser jo at du har kosa deg og fått gjort litt i helgen likevel. Du sitter ikke mye stille du heller, gjør du vel?? :-)

Vi skriver 5 mai i dag og jeg føler meg liksom så "ferdig" i hagen. Har plantet i stort sett alle krukker/kurver, satt ut løker, spadd og gravd, snekret og oljet...Tjo-ho, hva skal jeg gjøre resten av sommeren tro?
(Sannynligvis luke og vanne)

Skulle ønske jeg vra litt flinkere til å sette meg ned å nyte su\ynet av alle greiene jeg holder på med også, men det kommer kanskje med tiden en gang...

Ha en deilig kveld!

Klem Torunn