søndag 27. april 2008

Oldemors pion og tur i skogen

Det var ikke det deiligste været i dag, så dagen i dag ble ikke bare i hagen. Oldemorpionen fikk endelig sin plass, foran en stein med mose. Jeg håper den vil få det fint der. Det er iallefall ikke bløtt der. Den ble plantet etter alle kunstens regler, men muligens litt dypt. Håper det går fint. Et av skuddene har en blomsterknopp i seg. Det blir spennede om den klarer seg.Vi er veldig heldige og kan bare labbe ut i skogen hvis vi vil. Det gjorde vi og det var friskt og deilig. Det ble en litt kort tur, da jeg hadde korte bukser (3/4 lange) bukser på. Dumma! Bamse hadde det iallefall deilig og han tok en svømmetur da vi kom hjem.
Det gamle huset har rast helt i vinter. Det er så synd at ingen tok vare på dette huset. Har stått tomt siden 50-tallet. Kanskje jeg skal bygge meg et bittelite hus her når jeg blir gammel? Området rundt er iallefall helt nydelig.


Den ene store krukken har fått komme ut. Den skal beplantes med en oppstammet rose (tror jeg), anemoner m.m. i bunn. Kanskje kjøper jeg to blå krukker til som passer til det store krukkefatet, som jeg kan ha blå hortensia i. Det kan bli ganske fint - tror dere ikke?


Noen søte perleblomster har kommet opp. De er fra en krukke jeg kjøpte til påske i fjor. Løkene stakk jeg ned i jorden uten noe mer krimskrams og jammen kommer de ikke.


Til slutt ble det brødbaking og sjokoladekake, mens mannen støvsuget. Kjekt?

9 kommentarer:

Lindas Hus.. sa...

Hei!Koselig med skogstur og vann i nærheten.Vi har et lite skogsholt å gå tur i her også.Skjønt nå om våren med fuglesang og vårlukt.
Lykke til med pionen.Er spent på min. 4 året jeg har den.I fjord fikk jeg 1 pion på...
Leste innlegg hos Mia,hun hadde vært på hagekurs hos Helen på
Fredholm.Der lærte de at skal en ha et frodig og overdådig bed så skal det 1,5 m brett.Ser du har slikt smalt bed som meg.Lett å luke.Lykke til med eksamen.God søndag.Hilsen Linda :))

Lyst på livet! sa...

Hei!
Ser ut som om du har kost deg masse i helgen du også. (til tross for at du måtte klare deg alene på lørdag...hehe).
Det blir spennende å følge oldremors pion! Har jammen lyst til å prøve meg på denslags jeg også.
Nå ser det imidlertid ut til at været ikke viser seg fra sin beste side på noen dager, så nå får jeg vel prøve å ta et skippertak på jobben i stedet ;-).

Fortsatt fin søndag til deg!

Torunn

Vaniljdrömmar sa...

Hej!
Härlig helg du har haft! Idag har det småregnat här hela dagen så man har fått varit inomhus. Hoppas att det går bra med din pion, skall bli roligt att få se den blomma sen. Önsakr dig en fin kväll!
Kram Helene

Magny sa...

peoner er bare vakkert... vet du at i gamledager ble peonen kalt for " fattigmannsrose"? Jeg er glad i fattigmannsroser og fattigmannssølv...
Forresten,sommerhuset vårt var et like falleferdig hus som du viser. min far rev det ned og bygget det identisk opp igjen. Hadde ikke bodd folk der siden 50-tallet.
ha en fin uke...

Evami sa...

Så deilig å gå tur:) vi rusla en bitte liten tur i godværet idag vi...Vært litt for mye inne,men sånn er det av og til....

Så synd at det gamle huset har rast sammen,men det ble et flott bilde av det.. Ser idyllisk ut rundt der...

Høres ikke så dumt ut å få sin kjære til å støvsuge.
Selv har jeg bakt boller og pizza....

Blått og blått er lekkert..Det har jeg brukt hver sommer....

Ha en strålende søndags kveld:) Klem Eva

Anemone sa...

Så flott du bor, langlig og idyllisk. Duft av skog og mark. Deilig det, hadde blitt stresset av Oslogryta jeg også.

Likte det gamle huset så godt jeg da, som en god gammeldags kulisse for den ultimate skrekkfilmen. Blir fasinert av slikt jeg, og ser det vakre i ting som faktisk er i ferd med å rase sammen også.

Lykke til med peonen og eksamen.
Krysser finngre for DEG !!

Tone sa...

Hei Hanne!
Der blir pionen din fin!
Blir morsomt å se hvilken pion det er, jeg tar med pionboka di på jobben i morra, når den blomstrer finner du jo ut hva den heter.

Kaprifolen jeg fikk av deg i fjor har virkelig satt i gang!

Sykehuset, kyllingform, blabla...vaska klær, gått ihagen, surfa på nettet....det ER LOV å ha litt slappe søndager (dvs ikke stå på hue i hagen hele tida) - må roe ned ryggen litt, lemping av jordsekker, klipping av en hær av roser osv kreverlitt...

Et vennepar bygger et utrolig lysthus, - i mur og bare gamle vinduer fra en gård. Det kommer til å bli kjempelekkert og stort! - du kommer til å se det fra veien når du kjører til jobben...
Noe for deg vet du, jeg bare snakker litt med din mann jeg - så vips, har du et alldeles nydelig lite orangeri bak stabburet...

God aften frue!

liven sa...

Hei!! Så deilig med skogen rett utenfor døren. Må gå et stykke vi.....bor i et boligfelt da!!
Peonene skal plantes grunt sies det!! Nydelige er de i blomstring!! Gleder meg til mine blomstrer....... det har ikke vært masse blomster på mine, men de som har vært er jo så nydelige:)
Ha en fin mandag:O)

Kathrine sa...

Ble bare så betatt av det gamle huset som hadde falt...Litt trist, men alt kan ikke tas vare på. Vi har iallefall klart å selge en gård fra 1700-tallet. Berga masse gammelt fra husene først.

Koselig blogg.`-))

Kathrine