onsdag 23. april 2008

HVA KJENNERTEGNER EN BLOGGER?

Inspirert av Alex og Emmeline sine innlegg om "loppisfolk" og "livet i cyberspace" begynte jeg å tenke på hva er en blogger? En vaskekte - rotekte blogger? Når man begynner med dette her blir det - har blitt for meg - en aldri så liten besettelse! F.eks. jeg har mer eller mindre sluttet å se på TV. Sitter her istedenfor. Humrer og ler litt da over alle idiotiske, smakløse og for meg helt utenklige varianter i hage og hus.

Jeg koser meg også med alle gode tips og råd og smakfulle ideer, Chatrines vakre roser, Monas vakre engler og hus, Evas prikker, stiper og gode kaker og morsomme innlegg fra bl.a. Emmeline og Anemone. Det er bare noen av de jeg besøker her - og de er HELT FORSKJELLIGE! Både forskjellige fra meg og hverandre. Og jeg - jeg liker dem alle. Så er det store spørsmålet - ER JEG EN EKTE BLOGGER? Hvordan ser en ekte blogger ut - hva gjør de - hva mener de - hva stemmer de - hva tenker de - hva driver de på med?

  1. Jeg stjeler ideer - gjør bloggere det? Ja, det tror jeg de gjør.
  2. Jeg koser meg med bloggen - gjør bloggere det? Ja, det tror jeg de gjør - ellers bør de slutte snarest mulig.
  3. Jeg er tilbakeholden med info om meg sjøl - er bloggere det? Ja, det tror jeg de er.
  4. Jeg deler mange ting på bloggen, private ting også - gjør bloggere det? Ja, det tror jeg de gjør.
  5. Jeg legger ut uinteressante ting - gjør bloggere det? Ja, det mener jeg de gjør.
  6. Jeg legger ut interessante ting - gjør bloggere det? Ja, det mener jeg de gjør.

Beviset: hvem er interessert i dette bildet her? Er det interessant? Neppe, men jeg syntes motivet var fint. Der det sto i hagen.


Når jeg tar bilde av en svanefamilie på tur - er det interessant? Nei! Det var en hyggelig opplevelse for meg og min familie.

Alex sine observasjoner på loppemarked, Chatrines baderomsting, Evas kaker, Anemones pms tre, Monas englebokser.... Er det interessant?

JA - FOR NOEN ER DET DET og så da....? Hva er poenget? Ingenting! Nå skal jeg ut å grave i jorda.

Konklusjonen er: vi er alle helt ekte bloggere! Ha en god kveld.

24 kommentarer:

sol&bolig sa...

Jaha, ka e' ein ekte bloggar!? Du har mange gode poeng der som fikk ein til å tenka litt..... Vel, vi gjør vel mange ting uten å vita koffor, menmen. Det viktigaste e' at vi har det bra. Du går ut og grave i jorda, eg har nettopp vert ute og grave i jorda !!! Ha ein kjempefin kveld!

Fru Fjeldhammer sa...

Ja si det, hva er en ekte blogger?! Det er vel kanskje alle som blogger... hvem vet, gøy har vi det iallefall!!

Mannen min leser ikke bloggen min, han sier aldri noe ihvertfall.. og han er tvers igjennom veldig grei, han irriterer meg bare når jeg er lei av å lage mat og når fotballen blir litt vel mye!!

Ser ut som du er ganske flink med hagen din, noe jeg ikke er!!

Klem

Luftslottet sa...

He he , festlig innlegg med ettertanke -tanker:) Tusen tusen takk for tipset, jeg skal ta meg en tur på plantasjen i løpet av helgen:) Hus og hage hører sammen som hånd i hanske,og jeg vil ha en fargerik og frodig hage, bare så synd fingrene er mer bleike enn grønne...he he;) Når vi skal ta fatt med hus-byggingen, vet jeg ihvertfall at jeg skal planlegge hagen også, grundig. Takk for at du deler av ideene dine:D

Marit sa...

Det finnes mange forskjellige bloggsider der ute. Og det er gøy å lese. Det er som Betty42 sier det i headingen i bloggen sin: "Jeg deler fordi det gir meg noe. Du leser fordi du er fri til å gjøre det. Grei deal det."!

Godt oppsummert syntes jeg.
Fin kveld til deg også.

Evami sa...

Min kjære "mobber "meg for livet i blogglandia... Men som jeg sier,jeg koser meg,med flotte bilder,gode tips,underholdene historier.... Rett og slett får man ta del i mange menneskers liv,på godt og vondt..

Jeg lærer også masse av å se på andres blogger,for enkelte områder er jeg helt blank på:)

Enig i konklusjonen din vi er alle bloggere og det hærlige med det er at variasjonen er så stor at det blir som en flott blomsterbukett:)

Ha en fin kveld Hanne:) Klem Eva

Huset på toppen sa...

Ja,jeg fikk litt å tenke ang blogging. Jeg oppdaget og tyv tittet på blogger fra oktober 2007. Og i januar laget jeg min blogg fordi det er kjekt å dele og motta inspirasjon med mange andre som har lik interesse som meg. Har fått sssåååå mange flotte tilbakemeldinger, og det er kjempeflott inspirsjon til å blogge videre i mitt tempo:-)

Ser du liker å jobbe i hagen, det går veldig tregt med hagen her hos meg!!Liker meg bedre ved symaskinen.

Ha en fin onsdagskveld!!

NinaS sa...

Hei!
Da syns jeg at du skal sende meg din adresse på mail, så sender jeg deg en stikling av 'Dronning Ingrid'.
(kan ikke garantere at de har dannet mye rotsystem enda, men det er bare å sette den i fuktig jord så berger den nok)
Om du ikke har noe å bytte, kan du alltids sende over noen frimerker. Det pleier vi å gjøre på Hagegal når vi bytter planter!

Mail adressen min er
samuelsenustad@hotmail.com
Klem fra Nina

Evami sa...

Heia Hanne!

sitter og leser Drømhem & Tradgård,og der så jeg en annonse som fikk meg til å tenke på deg og din hageinteresse.....
Reklame for et firma som heter Garden Girl:)
Litt annerledes klær til den kvinnelig hage-enutisiasten.... Adressen er: www.gardengirl.se
Synes de var litt gøyale jeg:) Klem Eva

... 4 på toppen sa...

Hi, hi ... sitter her med et smil om munnen. Morsomt innlegg. Fikk meg til å tenke litt også. Er jeg en blogger? Ganske fersk, men JA, kan vel si det. Er nemlig super nysgjerrig av natur, og det er vel kanskje det som kjennetegner de fleste av oss bloggere. Eller hva? Det er jo så utrolig spennende å "gå innom" ukjente mennesker. Hvordan har andre det, hva liker andre å gjøre, skjer det noe, kan jeg "herme" etter noe ... osv ... Benytter derfor anledningen til å takke alle som "deler litt av livet sitt" med oss nysgjerrige. Klem fra snik-titter Christin.

Lyst på livet! sa...

Godt sagt Hanne!!

Som du sier, er det sikkert i utgangspunktet uinteressant for mange å se bilde av ei sliten krukke utpå et jorde...eller noe sånt ;-)
Men så har du oss andre da, som faktisk syns slike bilder er inspirerende....tro det eller ei :-)
Og det er vel derfor mange av oss er her også, for å hente litt inspirasjon.
Jeg har blogget bare i noen uker og jeg skjønner hva du snakker om når du sier det blir en besettelse! Jeg har også slutte å se tv og dessuten klarer jeg å holde meg våken lenger enn til ni-nyhetene fordi jeg sitter her...(det siste er min bedre halvdel glad for...kniis....)

Dessuten så her jeg bare vært SÅ utrolig effektiv i det siste. Har fått gjort en hel masse, bla ute i hagen!
Dette med en økende interesse for hage,kan jo også være et tegn på at man blir eldre (alder er bare et tall!)....

I tillegg har jeg fått en ny interesse etter at jeg ble en blogger, nemlig fotografering :-). Etter at jeg leste brukermanualen for det nye kamera mitt og jeg fattet litt mer enn bare å skru det av og på, har jeg blitt litt bitt. Nå har jeg med meg kamera overalt :-)

Nå er det blitt mørkt ute og du er kanskje ferdig i hagen for i dag.... selv har jeg kjørt bort 6 lass med løv og i morgen er det utsetting av georginerrøtter som står for tur. De har stått på vinetrlagring i kjelleren og er nå klar for litt lys og varme igjen!

Ha en fin kveld videre.

Klem Torunn

Lyst på livet! sa...

Ja...og når jeg tar meg tid til å se litt nedover på bloggen din, så ser jeg jo at du også "driver med" georginer ;-)

Fortsatt fin kveld!

NinaS sa...

Det finnes mange typer Mårbacka-pelargonier der 'Dronning Ingrid' er en som stammer fra dronning Ingrids slott Sofiero i Skåne. Den ble senere dyrket frem på den danske enkedronningens slott Gråsten, og skiller seg fra 'Mårbacka' med noe mindre og mer doble blomster, bla bla bla...
(funnet på Nettet)
Jeg har også en type Mårbacka som er helt anneledes enn den Dronning Ingriden, og mye lysere i farge.
(har ikke stiklinger til overs av den enda, dessverre)

Luftslottet sa...

He he he, de kan da ikke få vite alt da;)
Klem fra meg, som har sittet altfor lenge på pc`n nå:D

My little footprints sa...

Hei!
Ja etter dine punkter jeg jeg deffinitivt en blogger! Juhu!!! For jeg ble en smule oppgitt når en annen blogger fortalte at hun hadde lest at; En ekte blogger skriver seks innlegg pr. dag? Nei det kan jo ikke bare være mulig?.. Nei, det må nok være SUPER bloggerene det.. hihi.. Vi får nøye oss med "bare" blogger betegnelsen, den holder i massevis for meg ;))) Er jammen ikke sikker på at det menneske som skrev(tror det stod i et blad) dette om bloggere, er blogger selv en gang jeg ;) sikkert ikke hihi...

Lene sa...

som om æ sku sagt d sjøl ;o)
takk for besøket i bloggen min! no ska æ kike litt inne hos deg ;o)

Evami sa...

Slapp av og kos deg i kveld du Hanne:) fOrtjener det etter en lang dag på jobb..Og så deilig å få slappa av ei hel helg... Du vil ha sol og varme du,sånn at du kan rote litt i hagen:) Synes jeg ser deg der du sprader rundt,og så fin du ville vært i den kjeledressen,og enig med deg,man kan jo sprade rundt i uten å være i ghagen.Arti at noen ser behovet,vi liekr da flotte ting selv om vi skal sktne oss litt ut:)

Ha en fin dag på skolen imorra:) Klem Eva

Fru Fjeldhammer sa...

psst! Hadde du sett nærbilde av skapet så hadde du trekt tilbake dette om ikke slurv ved maling! *fnis*

(æ tror nok skapet blir hvitt ganske fort.. eller prøve isvann fargen!!) liker blå fargen, men er under tvil altså!!

Ha en fortsatt fin kveld!!

Fru Fjeldhammer sa...

Jeg hadde litt dårlig tid på å vente med tørking, så kremt, det er mange finger merker på det... men det gjør ingen ting, det skal se hjemmemalt ut....*S*

GundaM sa...

Hihi,flott innlegg;) Og ja,jeg syns faktisk det siste bildet ditt var flott men så er kanskje jeg litt sær..?
Også her går blogginga ut over tv-skjermen;)Dessuten føler jeg at jeg lærer noe her inne. Legge inn bilder, klippe,lime og kopiere.Legge inn video.Føler jeg lærer noe av det.

Ha en flott helg der ute! Og du, lampa mi ligger på bloggen;)

Titti sa...

Hej! Tack för din fina kommentar på min blogg! Du har en jättefin blogg du med. Jag älskar trädgård också och du har så många fina trädgårdsbilder! Hoppas du hittar en vit Mårbacka, annars får du säga till så kan jag försöka sända dej en stickling med posten! Ha det gott! /Kram Titti (underkalas-eken)

liven sa...

Ja en ekte blogger ja??
Det er vel en som lar bloggingen går foran stort sett det meste på tv.......
Det er nå iallfall kjekt å blogge!!
Ha en fin fredag:O)

Magny sa...

klart vi Gir hverandre ièer, ikke stjeler... stoff om alt og ingentig , og fine bilder,- vi koser oss, sant??!!
Og det med geroriner og begoniaer, er visst ikke råd å stoppe når en først har begynt... Hvordan er sneglene på dem??
god fredagskveld...:O)

borghild sa...

Du har så rett, så rett... Vi er nok ekte bloggere alle mann, tross ulik smak om så mangt...:-)
Ha en riktig god helg! Klem B:-)

chatrine sa...

Heihei!
Hærlig innlegg!:) Jeg tror det er sånn at når man har hodet fullt av tanker og ideer, ja så må det jo bare deles med andre:) blogg er en koselig "ting":) Så når jeg da ikke gjør håndarbeider, så er jeg mye i bloggverden ja:) Vasking, rydding og tv-titting blir det heller lite av. Enda vi har tv i hvert rom i huset snart;)
De siste dagene har det blitt litt mindre blogging, lille chablis ble plutselig så bisk her... knurret og glefste etter alle. Hmmm... så i går hang plutselig det ene øret hennes ned, og hun gikk litt på skakke her. I dag bar det til dyrlegen, og hun hadde ørebetennelse. stakkar. Nå er hun på medisiner, og kommer seg snart håper jeg:) Skjønte jo ingenting når hun plutselig ble så bisk, hun som vanligvis er så kosete...
Så nå som solen ENDELIG har kommet, må hun stakkar sitte inne å se ut...
Våren kom for et par dager siden ja, skal si det er deilig! Tenker det blir en del ute bilder i bloggen etterhvert;)Foreløpig er det litt mye snø, til å ha planter ute, men jeg skal da alltids klare å ta meg et glass hvitvin ute i solen;)
Ha en super helg!
Klem fra chatrine:)