mandag 11. april 2011

Kistene er blitt drivbenker - nå også med et bilde!

Kistene ble laget i fjor høst av gamle planker og fylt opp med jord. Hele 12 sekker i hver kiste. Den ene ble fylt opp med revebjeller som ble sådd våren 2010 og den andre ble sådd til med stauder. Så har det jo vært veldig spennende om det skulle gå bra - og det har det gjort, så langt. I dag ble de gjort om til drivbenker for å få litt fart på groingen. Jeg vurderte å bruke gamle vinduer - men fant ut at en lett ramme med plast gjorde samme nytten!


Det du trenger for å lage en drivbenk er dette:
  1. En handymann (hvis du ikke gjør det sjøl).
  2. Noen gamle planker (mine måler 1 x 2 meter - høyden er 40 cm).
  3. 12 sekker med jord - de to øverste kan være såjord hvis du skal så i dem.
  4. Lekter (1,5 x 4 cm.).
  5. Treskruer
  6. Plastikk
  7. Stiftemaskin.
  8. Kniv til å åpne jordposer med og skjære bort for mye plastikk.
Jeg la duk i bunn for å slippe ugress gjennom. Iallefall for en periode!

Oppdatering mandag kveld: hengsler, håndtak og kistelås er montert. Fantastisk! Det vi ikke har tenkt på er hvordan disse lokkene av plastikk vil takle regn. Det blir spennende i morgen!

Status 15. mai: staudene vokser - og de fleste kommer. Alchemilla Mollis kommer ikke - og jeg mistenker at små fugler har hatt fest i sommer. Kanskje kommer det en eneste Blå Valmuesøster. En del av benken som ikke er sådd til blir brukt til stikling av lavendel og buxbom. Prosjektet er vellykket og fungerer utmerket!

4 kommentarer:

Unknown sa...

Et artig tips jeg får se hva jeg greier og skru sammen.(eller så får jeg rope på en mekkemann haha)
Ha en fin dag Marit.

EKTE INTERIØR sa...

Kjempetips! Har tenkt å lage meg noe slikt når jeg får litt mer kontroll på hva som skal være hvor i hagen! Du hva var det du skrev i et innlegg legger ned? Er det mange Magnolia i Drøbak? Skjønte ikke helt... :-)

EKTE INTERIØR sa...

Takk for svar - det høres jo helt fantastisk ut! Må nok prøve å få til en tur til Drøbak når Magnolian blomstrer. Så nydelige hus og hager som det er der må det jo være praktfullt!!

Anne (Moseplassen) sa...

Så fine benker du har laget Hanne! Virkelig smart, håper det blir liv og røre i de :D