søndag 27. juli 2008

Camping - ja jøss!

Vi hadde ingen spesielle reisemål. Vi hadde ikke noe sted å bo. Målet med turen var å ligge i telt - høyt uttrykt av datteren i vinter, da hun beskyldte oss for bare å fly rundt om i hele verden og å ligge på hotell i alle de store byene! Vel, hun hadde litt rett og vi tok henne på alvor og dro på tur. Jeg hadde lyst til Ystad - og Skåne. Liker meg mer enn gjennomsnittlig godt der. Veldig vakkert både i byene og ute på landet. Som sagt så gjort.

Første dag fra Langesund med ferge til Strømstad. Været var gjennomgående som dette:Telt ble lite fristende etterhvert - selv for vår vidundelige datter. Innom mange, mange steder. Forsøkte med campinghytter til å begynne med, gikk til moteller langs veien og endte til slutt opp på Hotell Ibis i Malmø. Dette var etter god hjelp fra et annet hotell ved veien. Endelig, da var klokka 22.00 og vi hadde vært på reisefot i 13 1/2 time!

Vi pakket ut og dette er hva vi hadde med på teltturen: fire mobiltelefoner, Ipod, tivoliradio, DVD spiller, to fotoapparat og en mp3 spiller. Alt skulle lades på hotellet. Jeg trodde ikke mine egne øyne. Det var ikke nok stikkontakter på rommet. Det er helt sant!Jommen sa jeg telttur!

Nevnte jeg at vi på våre overnattinger ikke overnattet i telt en eneste gang. Det ble hotell, vandrerhjem, hotell.... :) Vel, neste gang skal jeg forhåndsbestille - ellers blir det Saltsjøbadet i Ystad, som kan anbefales!

Nå er været i Skåne adskillig bedre og vi var litt uheldige, men det er norden. Man kan aldri sikre seg helt, tenk bare på alle de ferieturistene på Rhodos som er utstyrt med gassmasker og evakuert fra skogbrann. Sånn sett var det bedre i Skåne :)

Ellers rapport fra Østlandet, langs Oslofjorden, fortsatt 30 grader og minst 22 i sjøen. Kanskje mer! Herlige sommer og jeg har ennå en uke med ferie. Mannen begynner å jobbe på mandag, stakkars!

21 kommentarer:

Miamor sa...

HI.HI..ser ut til at det ble en litt mer behagelig tur en anntatt kanskje...jeg er ingen teltdame, men ungene ligger i telt på plena hos mamma i natt...

Np er det ei uke igjen av ferien..og vi vender nesa mot bergen igjen på mandag..

Sommer været er fantastisk!! Til og med jeg bader...

Tove sa...

Flira då eg las dette innlegget, det kunne faktisk ha vore oss! Vi skulle gjerne ha vore litt meir telt-folk, men det er så forbaska komfortabelt med hotell.... Har forresten vore oppe sidan 06.00 i dag!!!! Ei forbaska fluge dreiv terror på soverommet. Fekk ikkje fred, så då var det berre å stå opp! Nyt søndagen!

Anonym sa...

hihi, er det ikke typisk, man tar liksom den strømmen som forgitt..
Ellers så har jeg lada mange rare steder på mine (camping)reiser, enten ved å spørre, eller ved å snike. De fleste spisesteder feks har stikkkontakter om man bare er villig til å nappe ut en lampe ;)

Mitt hvite hus sa...

He he herlig historie du forteller:=):=) Ja de unge lovende de er herlige:=)

Deilig at sommer været fortsetter. Her i vest er det også kjemepvarmt nå på morgenen 25 grader og sol. Deilig.
Ha en fin fin søndag. Klem :=)

Anne sa...

He, he... Jeg liker meg best på hotell jeg også. Da vi var i Sverige for to uker siden, sa mannen min at vi skulle finne et vandrehjem, men heldigvis var det både fullt og stengt på de to stedene vi skulle overnatte. Så det ble stadshotell og flotte gamle historiske hotell i stedet. Der trives jeg best!

Miamor sa...

Ja, av og til driver jeg med mobilblogging, men det nye er et nytt program som man kan laste ned som heter.windows Live Writer! da kan jeg få så store og så mange bilder jeg vil inn på et innlegg!! Supert syns nå jeg!!

ha en fiiinfin søndag!

Stoltzen2012 sa...

Ja kjenner til teltlivet..bilen er så stappa at alt faller ut hver gang man skal hente noe i bagasjerommet ;)

Vi prøver å komme innom på vei hjem. Må nesten se an hvordan ferien utvikler seg. Vi kjører litt etter vær og vind..Skulle hatt tlf.nr. ditt så kan vi ringe? Kan du sende det til meg på mail kanskje? linda@nordrik.com
Håper det passer inn..hadde vært koselig å sett hvor dere bor:)

Stoltzen2012 sa...

Vi skal prøve alt vi kan:o)

Kan ikke du si om den nye slankekuren virker sånn at jeg evt. kan henge meg på??

Sologbolig sa...

Hehe! Der kjente eg meg litt igjen ja!! Men i år har vi hatt den bra ferien, kjørte gjennom Europa til Kroatia uten å ha bestillt ein dritt (vi pleier å gjøre det sonn!!) og alt gikk på skinner og vi har hatt det kjempedeilig. Nå er eg heima igjen etter 3 uker på farta. Her er det trope så nå er eg inne og avkjøler meg litt. 30 grader. Fortsatt fin sommer!

Anette sa...

Hei! Det er ikke alltid "ting" blir som man har tenkt.. :)Dere koset dere sikkert, og det er det viktigste.Jeg ble skikkelig imponert over tekniske "dubbi-ditter"....moderne familie dere. Sender deg en lenke. Den passer så godt til deg i.o.m du er så flink med blomster. Det er en "Hva slags blomst er du"? Jeg har lagt den inn på bloggen min. Litt artig :) Fortsatt god søndag og ny ferieuke !!
http://www.thisgardenisillegal.com/flower-quiz

Som mine dager er sa...

Hmm... ikke noe telt-liv på denne damen heller nei. Det kan til tider ha sin sjarm, men jeg liker nå best tak over hodet og ikke minst et bad i nærheten.

Det er en herlig tid, og jeg nyter den til det fulle.

Klem fra Marit

Frida sa...

Så synd att ni hade sån otur med vädret, men nu har vi också 30 grader varmt, puh men klaga ska man inte.
Kram Frida

KATE ♥ sa...

Heisann
Takk for kommentar på bloggen min.
Du høres hyggelig ut og vi har minst 3 ting felles.EN datter son heter Ronja, elsker hage,og leser Luftslottet som sprenges(heldigvis er den på 700 sider)Herlig lesestoff men tøft miljø.Jeg liker Micael Blomquist,kuul type.Ferieturen dees høres ut som de vi pleier å ha,tror alltid det er så lett å finne en plass å sove.
Gild blogg du har,du hører nok fra meg igjen.
Mvh Kate

Torunn sa...

Jammen deilig å være hjemme igjen Hanne! :-)

Vi har levd herrens glade dager hele helgen. Solt og badet på dagen og drukket vin på natten. Jeg nyter hver eneste time og det har jeg tenkt å fortsett med!

Vi prekæs.

Klem

Lilla Blanka sa...

Hej Hanne!

Tack snälla för dina goa ord!
Åh så ni har också varit i Skåne, hoppas vädret var lika bra som när vi var där. Jag kom hem precis för någon dag sedan :)

Kram vännen!
Mia

liven sa...

Jeg orker hvertfall ikke telttur.....selv ikke for ungene:O)
Må lese om den rosen jeg..kjekt å høre at den var anbefalt!!

Ha en fin natt.....holder på å svime av her i et hus som alle vinduer har vært lukket i i to dager:O)

Som mine dager er sa...

Tusen takk for det. Og jeg må bare bryte sammen og tilstå: jeg er så glad i petunia jeg (eller surfina som enkelte sier). Har mange av dem, men ikke alle vises på bildet. Noen står på verandaen ved inngangen også. Jeg har demm i fargene rosa, rød og lilla. Just lov'em !

Marit

Hulda sa...

Hei! Her har vi det også varmt og fint. :) Ser at det ble en vellykka tur, til tross for at det ikke ble telting. :)

Har vært på hytta fra i går, deilig!

Som mine dager er sa...

Du och jag, Hanne. Vi gillar dom - petunia'n.

Sove godt!

KATE ♥ sa...

HEI igjen.
Drageløperen var flott, og Tusen strålende soler.Min eldste datter:Silje(Gjett hvilken serie jeg leste i 1980 da hun fikk navnet sitt?)Silje ja, hun er lærerstudent på 3.året og superinterisert i bøker,(sjekk hennes blogg,hun har nettop begynt.Linken ligger på min side.Hun har nettopp lest Halvbroren og annbefaler den til meg.Fy søren så gøy det er å blogge.
Ha en gog natt
mvh Kate

Evami sa...

Heisann Hanne:)

Har hatt ei fantastisk helg,og det ser det jaggu meg ut som du har hatt også... Imponert over at du slikker sol sånn jeg i den varmen som er.. Jeg prøver å finne hver en liten flekk med skygge jeg:)

Ferie du kaller det med alle de ledningene der. Tihi. Dere hadde også ferie i den perioden det var dårlig vær... Vi var "uheldige" i Danmark,men kan ikke klage når været er som det er nå:) 30 grader+ i Trøndelag hører med til sjeldenhetene...

Min kjære begynner også å jobbe imorra,synes veldig synd på både min og din kjære som skal jobbe i varmen:) VI får være litt ekstra snille mot dem når de kommer hjem,utslitte etter en dag i varmen innendørs...

Sov godt:) Klem Eva