torsdag 24. juli 2008

Linnés Råshult

På turen vår fra Skåne og inn i Småland så vi plutselig et skilt. Spennende å stoppe på steder man ikke har hørt om. Noen ganger er det ingenting - mens andre ganger er det akkurat så fint som dette.

Jeg visste fra før at Carl von Linné var fra distriktet, men hadde ikke tenkt meg denne muligheten. 1700-talls hager og Linnés fødested. Han flyttet herfra da han var 1 1/2 år - men tilbrakte sommerene sine her til han var omtrent 20. Det var vel på den tiden han begynte å farte rundt og forske på planter.

Det hadde dessverre pøsrenget rett før vi kom og hagen hadde naturlig nok et preg av det - men det var veldig fint og koselig. De hadde også bygget opp et hembygdsmuseum som var gøyalt å gå i. De hadde holdt det veldig flott og det var lite chinaplastikk og det synes jeg er deilig.

Dette er humle på store staur. Noe å forsøke hjemme her hos meg - tror jeg. Mannen syntes også det kunne være verdt et forsøk.Dette bordet minte meg om noen bloggdamer jeg bruker å snakke med... ;) Det var ennå finere i virkeligheten kan jeg fortelle.Datteren min ble mektig imponert over kniplingsknyttingen. Veldig morsomt å se.Flere bilder er lagt ut på hagebloggen. Syntes det ble for mye, men det er morsomme ting å se og litt inpirasjon også. Tapetene og bildene og alt sammen! Herlige greier.

Det viser seg at de har en egen blogg også på Linnés Råshult og den kan du finne her.

These are pictures from Carl von Linnés birthplace in Sweden. Gardens from the 16th century. Nice to see. Museum - called "Hembygdsmuseum" - which means something like; museum with "old daily in use things".... ;) It's not easy to translate... I'm also a little bit tired and I get slower.... Go to the link - and you can read more about it.

Linnés Råshult even have their own blog - you can find it here.

8 kommentarer:

Tove sa...

Gustav Frôding skreiv sitat om rosene i det sprukne kruset. Synest det er så fint. Kan vere verdt å tenke litt over det av og til. Er titt og ofte innom bloggen din òg, så mange flotte bileter og så mykje inspirerande! No er det nattatid her i huset!

Mitt hvite hus sa...

For et fint sted dere kom over:=
Nydelige bilder. Det er kjempekosleig å stoppe og finne slike steder. Høres ut som dere stor koser dere på turen:=)
Vi var i Småland for noen år tilbake. Kjempe koselig:=)
God tur videre og kos dere masse.
Klem Kerstin

liven sa...

åh for et nydelig sted dere har besøkt!!
Den skjønne gamle vognen!!!
Og bordet..........

Skrev litt feil i går.....begynner visst å få litt dårlig minne:O)
Rett navn er "compassion"
Du må kikke inn å se:O)

Ønsker deg en fin fin helg:O)

Mitt hvite hus sa...

Hei bare i igjen:=)
Det ligger en award hos meg som jeg gir deg med glede:=)
Klem

Torunn sa...

Humle på staur var jammen noe å tenke på! Ser kjempestilig ut!

Jeg var oppe altfor sent i går og drakk altfor mye vin, men ingen grunn til ikke å ønske deg en god dag likevel ;-)

Mange fine bilder fra ferien din Hanne!

Klem Torunn

GundaM sa...

Ja humle på staur så flott ut og det bordet da;0)I Like!!!

Ang skrifta inne hos meg ble det innstallert windows writer, og da var det bare å prøve seg fram. Ikke helt fornøyd enda da og bildet øverst sklle jeg så gjerne ha fått midt på...

Evami sa...

Heisann Hanne!

Har aldri hørt om Carl von Linne jeg,men for en plass:) Så koselig å oppdage slike små skatter langs veien:)

Kniplinger synes jeg også er fascinerende,det er så imponerende håndverk:)

Og så gøy for dattra å kunne vise fram noe til mamma og pappa som dere ikke hade sett før.. Kan tenke meg hun for rundt og guidet litt da:) Og ja de hadde mye flott der,flink du da som ikke shoppa noe:)

Ønsker deg en flott fredagskveld:) Nå har englene endelig sovna,er så vanskelig å få dem til å sove i varmen.. NÅ er det et glass Musserende vin og jordbær og du hvor jeg gleder meg... Pakken er på vei.....

Klem Eva

Anonym sa...

Jättefina bilder du har tagit i Råshult. Det är så vackert där på sommaren, men även ett besök alla andra årstider.
Kram Henrietta.