mandag 1. august 2011

De første georginer–Dahlia.

De har latt vente på seg georginene i år. De kom ut sent og grodde sent – og har brukt lang tid på å utvikle seg i år. Det har rett og slett vært for kaldt for dem. Nok vann har de fått i år. Det kunne vært verre – det kunne vært tørt og kaldt… tenkt på det!
image
Det er flere som kommer – men disse er de første. Den mørkerøde er Arabian Night, den ble kjøpt inn i fjor etter at den jeg hadde opplevde vinteren i potetkjelleren som relativt slitsom. Den rosa har jeg fått av en eldre dame og den er svært gammel. I år delte jeg rota i to. Så nå har jeg to store istedet for en kjempediger. Den hvite har vært her en 4 – 5 år og jeg trodde den var død i fjor, men det var den ikke. Den øverste, burgunder, er en liten sort som jeg også har hatt noen år og som heter Purpinka. Nydelig liten sak, som også kunne stått i ei potte. Hvis jeg er heldig blomstrer de ut i oktober. Håper det! Koser meg så lenge jeg har dem. De er flotte på ettersommeren.

2 kommentarer:

Mariann sa...

Så fine georginer. Jeg syns mine blomstrer mindre i år en de pleier. Men så har det nesten ikke vært sol her denne sommeren.

marit´s,,, sa...

Georginer er spesielt flotte og det er jo så mange farger.
Kos deg i hagen ,Marit.