torsdag 4. august 2011

Pynting på huset.

Sørover i Europa har de en annen tilnærming til huset sitt enn hva vi har. Store murflater dekkes av malerier, verandakasser, villvin, lamper og vakre skilt. Rothenburg ob Der Tauber er virkelig en av de vakreste småbyene jeg har vært i. Rundt byen var en stor bymur som ble kontinuerlig restaurert og denne hadde til og med private velgjørere. Det er måten å gjøre det på. Inne i byen fant vi disse husene og noen var overdådig vakre.
image image image
Det var en virkelig vakker dag i vakre omgivelser. Alle var strålende fornøyde og vi smilte om kapp med andre utlendinger. Virkelig et utfluktsmål hvis du er glad i vakre småbyer!

2 kommentarer:

Fru.Underberget sa...

Er ikke slikt bare balsam for sjelen?! TENK om man i Norges land kunne slå seg litt løs med slike bugnende kasser og jevnt over få øynene opp for annet en stemor og tagetes... (Men så er det jo mange hageflinke her til lands også, bare litt mindre skala.)
Vet at i Østerrike har de mange steder lokale by eller landsby konkurranser om hvem som har de flotteste verandakassene.
Ha en fin dag!

sologbolig sa...

Ja, Rothenburg er virkelig ei perle, her har vi vert mange ganger og eg kan ikkje se meg mett på denne byen, så godt bevart fra Middelalderen.Tyskland har mange slike byer (sjøl om Rothenburg kanskje er den mest berømte) og vi oppdager stadig nye.(Dinkelsbuhl, Wernigerode, Einbeck, Goslar osv, osv). Vi har gjennom årene feriert mye i Tyskland og liker oss godt der. Ha ein fin dag og ei god helg. klem.