torsdag 25. august 2011

Lilje vannvittig!

image Jeg husker jo ikke hva denne heter – den er såpass gammel at jeg da ikke visste at navn var viktig! Uansett den er jo utrolig fin – ikke sant? Den er regnsterk også. Det er jo lurt i disse dager – å ha noen regnsterke planter. Det er ikke mange av dem. Liljebillene liker denne liljen ennå mer enn meg – så det har holdt hardt å holde dem unna denne. Det blir jo ganske makabert i hagen med massedød på billene. De har bare en naturlig fiende, som sagt – meg! Jeg elsker liljene – og sørger når de råtner eller blir spist opp av disse grusomme billene, som ikke har noen annen funksjon i Norge enn å spise mine liljer!


Tyra har opplyst meg: Dette er en lilje Lilium "Star Gazer". Jeg googlet den - og jammen tror jeg at hun har rett! Takk :)

6 kommentarer:

TYRA sa...

Ja - den er nydelig! Tror det er en "Star Gazer". Heldigvis har jeg ikke sett snurten av liljebiller her hos meg!

liven sa...

En nydelig lilje!
Men så irriterendes med disse billene da!
Urgh....

ha en fin fredag

wenche`s hage/ hobby sa...

Fine liljer,har klistret ei bille.Rådyra tok resten men det er ikke like enkelt å klistre dem ;D
Mye fint hos deg så jeg følger deg videre :)

Mia sa...

Vacker din Star gazer, den liljan har jag ckså haft men den har blivit borta med åren.. Liljebiller är ett sant elände men efter några år blir an som en tjur, ser rött på långt håll :)

Mathildes Eden sa...

Nydelig lilje! Og knasende ekle illrøde biller! Velger lijene! Og må fortsette med massemord av dem her jeg og! Riktig god helg!

Mariann sa...

Vakker lilje! Du får bare fortsette å kverke liljebiller. Hører at noen har god effekt av maurkverk på jorden under liljen, men jeg har ikke prøvd det ut selv.
God helg!